2016. június

2016. június 29.

A TIK 2016. július 2-án, szombaton zárva tart.

2016. június 28.

A tudós Szent-Györgyi Albert politikai pályafutásának, emberi tartásának megítéléséhez kapunk újabb szempontokat egy eddig nem ismert leveléből. Ungváry Krisztián történész az általa felfedezett dokumentumokat az mno.hu oldalon tette közzé. A levélről és a cikkről szegedi kutatókat is kérdeztünk.

2016. június 28.

A kutatásban az SZTE munkatársai is részt vettek

A Kék Pont Alapítvány a Szegedi Tudományegyetem és az ELTE kutatóival elsősorban azt szerette volna megérteni, miért ennyire népszerűek a dizájner szerek, és miért olyan nehéz lejönni róluk. A kutatás során hat egykori herbálhasználóval készítettek interjút, a beszélgetések pedig fokozatosan felrajzolták a drog személyiségét. Az origo.hu tartalmas és sokatmondó cikkben dolgozta fel a témát.

2016. június 26.

2016. június 25-én 10 órai kezdettel az egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjának kongresszusi termében rendkívüli Fogorvosdoktor Avató Ünnepi Szenátus Ülést tartottak.

2016. június 23.
2016. június 19.

A szünidő első vasárnapján színes programokkal várták a családokat a partfürdő területén rendezett Mosolypart gyermekfesztiválon. Az Egészséges Szegedért programmal egybekötött rendezvényen, a Fogorvostudományi Kar ingyenes szűrővizsgálattal és tanácsadással vett részt.

2016. június 16.

Jó hírünk van a szegedi egyetemisták számára: a nappali tagozatos SZTE-s hallgatók az elővételes bérlet áránál is olcsóbban, 12990 forintért juthatnak hozzá SZIN belépőjükhöz.

2016. június 14.

A feltörekvő kelet-európai és közép-ázsiai felsőoktatási intézmények listáján a 15. helyre rangsorolta a Quacquarelli Symonds (QS) a Szegedi Tudományegyetemet. Ezzel a legjobb tíz százalékba került az intézmény. A top 30-ba négy magyarországi intézmény jutott, közülük a legjobb eredményt érte el az SZTE.

2016. június 14.

Számítástechnikai újítások segítik a gyorsabb betegellátást a Szegedi Tudományegyetem telemedicina központjában. A távdiagnózis hatékonyan alkalmazható a radiológiában, a fül-orr-gégészetben és számos kardiológiai vizsgálatnál.

2016. június 14.

Kóstolj bele Erdély legnagyobb diáktáborának szervezésébe, önkénteskedj a 27. Tusványoson! Jelentkezési határidő:

2016. június 20. (éjfél)

2016. június 03.

Könyvbemutatókkal, tudománynépszerűsítő beszélgetésekkel, egyetemtörténeti sétával várja az SZTE a látogatókat a 87. Ünnepi Könyvhéten. Az ötnapos könyvkavalkád megnyitóján, június 9-én adják át az Év Könyve díjat, amelyet a nyolc kötetes Szegedi Egyetemi Tudástár is elnyert.

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *