SZTE_FOK_TDK_

Tudományos Diákkör


A TDK, vagy Tudományos Diákkör olyan tanmeneten kívüli (extrakurrikuláris) tevékenységek összefoglaló neve, amelyek során a hallgatók oktatóikkal együtt végeznek tudományos kutatási tevékenységet. Az eredményeket a hallgatók az évente megrendezett helyi és kétévenkénti Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) adják elő, túlnyomórészt előadás formájában, de írásos pályamunka benyújtására is lehetőség van. Karunkon, az SZTE Fogorvostudományi Karán, évek óta gyakorlat továbbá, hogy a legjobb eredményeket nemzetközi folyóiratokban is közöljük, a közleményben pedig az érintett hallgató társszerzői státuszt kap (ld. a Tudományos közlemények menüpontban.)

 

A TDK sajátosan magyar mozgalom, ilyen szervezett formában hallgatói kutatás (és annak értékelése) a világon másutt nem folyik.

 

A TDK alapját helyi szinten a tudományos műhelyek (egy-egy oktató és kutatócsoportja) és Tudományos Diákköri Tanácsok adják, a tevékenységet országos szinten pedig az Országos Tudományos Diákköri Tanács titkársága fogja össze. Az érdeklődő az OTDT weblapján a lehetséges kérdések legszélesebb körére nézve részletes információt talál (szabályzatok, formai követelmények, stb.). A TDK-val kapcsolatos gyakran feltett kérdésekre a Gyakori kérdések menüpontban válaszoltunk, de további kérdésekben a kari TDK-vezetők is készséggel állnak az érdeklődő rendelkezésére.
Dr. Fráter Márk, PhD adjunktus - Kari TDK elnök

E-mail


Dr. Ungvári Krisztina, PhD adjunktus - kari TDK titkár

E-mail
FacebookSZTE-FOK TDK

SZTE ÁOK FOK GYTK ETSZK helyi TDK konferenciái


Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • *
  március 25. 00:00 - 29. 00:00
 • *
  március 30.
  Egész napos
  -avagy kemény és lágyszövet menedzsment az implantológiában. Továbbképzés Szegeden - 2019.03.30. Jöjjön el, legyen részese egy színvonalas képzésnek, és vegye igénybe az extra kedvezményt! A tanfolyam árából 30.000 Ft levásárolható a Front-Dent teljes portfóliójából a képzést követő 3 hónapban! Előadó: Dr. Párkányi László, parodontológus szakorvos, egyetemi tanársegéd.
 • *
  április 17. 12:00 - 21. 08:00
  Idén is megrendezésre kerül a tavaszi szünetben a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi, Gyógyszerésztudományi és Fogorvostudományi Karok Hallgatói Önkormányzatainak közös tábora felvételizők számára. Velünk sikeresen készülhetsz az érettségire, mivel egyetemi oktatók a biológia érettségi kritikus területeit kiemelve, az aktuális követelményekhez igazítva biztosítanak intenzív felkészítést az előadások során. Továbbá Kémia és Fizika tantárgyból a szükséges elméleti tananyag mellett kiscsoportos foglalkozások keretei között a szóbeli vizsgára szükséges kísérletek gyakorlása is biztosított. Az elméleti és gyakorlati oktatás mellett a kikapcsolódásra is sor kerül és csapatépítő programokkal várunk titeket, ahol Szeged város nevezetességei mellett leendő évfolyamtársaitokkal is megismerkedhettek. Jelentkezés és további információk hamarosan!
 • *
  május 10. - 11.
  Egész napos
  A regisztráció 2019. január 7-én nyílik!
 • június 29.
  10:00 - 12:00