SZTE_FOK_TDK_

Tudományos Diákkör


A TDK, vagy Tudományos Diákkör olyan tanmeneten kívüli (extrakurrikuláris) tevékenységek összefoglaló neve, amelyek során a hallgatók oktatóikkal együtt végeznek tudományos kutatási tevékenységet. Az eredményeket a hallgatók az évente megrendezett helyi és kétévenkénti Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) adják elő, túlnyomórészt előadás formájában, de írásos pályamunka benyújtására is lehetőség van. Karunkon, az SZTE Fogorvostudományi Karán, évek óta gyakorlat továbbá, hogy a legjobb eredményeket nemzetközi folyóiratokban is közöljük, a közleményben pedig az érintett hallgató társszerzői státuszt kap (ld. a Tudományos közlemények menüpontban.)

 

A TDK sajátosan magyar mozgalom, ilyen szervezett formában hallgatói kutatás (és annak értékelése) a világon másutt nem folyik.

 

A TDK alapját helyi szinten a tudományos műhelyek (egy-egy oktató és kutatócsoportja) és Tudományos Diákköri Tanácsok adják, a tevékenységet országos szinten pedig az Országos Tudományos Diákköri Tanács titkársága fogja össze. Az érdeklődő az OTDT weblapján a lehetséges kérdések legszélesebb körére nézve részletes információt talál (szabályzatok, formai követelmények, stb.). A TDK-val kapcsolatos gyakran feltett kérdésekre a Gyakori kérdések menüpontban válaszoltunk, de további kérdésekben a kari TDK-vezetők is készséggel állnak az érdeklődő rendelkezésére.
Dr. Fráter Márk, PhD adjunktus - Kari TDK elnök

E-mail


Dr. Ungvári Krisztina, PhD adjunktus - kari TDK titkár

E-mail
FacebookSZTE-FOK TDK

SZTE ÁOK FOK GYTK ETSZK helyi TDK konferenciái


Hírek RSS

Friss hírek

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • *
  november 21.
  18:30 - 20:30
  Beszélgetés a digitális felsőoktatásról Regisztráció fent a "Jegyek" pontnál vagy itt (ajánlott): https://goo.gl/forms/akKoiahciwdClvrI2 A részvétel DÍJMENTES.
 • *
  november 22. 18:00 - december 9. 00:00
  Kiállítást megnyitja: Dr. Nagy Imre, művésztörténész
 • *
  november 23.
  13:00 - 17:30
  Az esemény programjairól pontos információt később osztunk meg.
 • *
  november 23.
  19:00 - 22:00
  A tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva idén is várunk minden kedves érdeklődőt Karrier Börze rendezvényünkön. Amennyiben a közeljövőben bővíteni tervezi rendelőjét, esetleg új kollégát keres, és szeretne csapatában egy kiválóan képzett, lelkes, felelősségteljes, fiatal fogorvost, jöjjön el és ismerje meg a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának végzős hallgatóit! Amennyiben kérdése van, vagy regisztrálni szeretne, keressen minket a fogkarrierborze@gmail.com e-mail címen. Szeretettel várjuk!
 • *
  november 29.
  08:00 - 15:00
  A nyílt nap információs oldala mellett javasoljuk az egyetem honlapjának és a karok honlapjainak áttekintését is további információkért.