bemutatkozas_SZTE-FOK

Bemutatkozás

Nemcsak Magyarországon, de külföldön is ismert és elismert a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán (FOK) folyó oktatás.


A Szegeden 1926 óta működő fogorvosképzés jó hírét évről évre kimagasló oktatásban és szakmai képzésben részesült hallgatók viszik magukkal a világ számos részébe és népszerűsítik ez által a Kart.


A FOK 2007-ben vált önállóvá, és mára már az Egyetem legdinamikusabban fejlődő egységévé vált. Rendkívül családias, hiszen viszonylag kicsi a hallgatói létszám, ami közvetlen oktató-hallgató kapcsolatot, és egyúttal a többi fogorvos képző hely viszonylatában is kimagasló gyakorlatorientált képzést tesz lehetővé. A Kar folyamatosan szépül, fejlődik: a közelmúltban a lehetőségekhez mérten korszerűsítettük az épületeket. Új, 35 fős tanlaboratóriumot, modern, 9 székes, valamint 15 székes oktatótermet alakítottak ki, valamint a 2014-ben megújult, külön erre a célra kialakított, legmodernebb felszerelésekkel ellátott fogászati centrumban folyhat tovább a középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékos, valamint a halmozottan sérült páciensek altatásban történő fogászati ellátása is. Tekintettel arra, hogy 2005 óta a fogorvosi végzettséggel együtt jár az önálló fogorvosdoktori működési jog, az egyetemi oktatásnak még nagyobb a felelőssége a gyakorlati tudás, készségek és képességek kialakításában. A képzés korszerűsítése érdekében folyamatosan fejlesztjük a tananyagot; a magyarországi fogorvos képzőhelyek között elsőként vezettük be 2013-ban a fogorvosképzés specifikumait figyelembe vevő, átfogó, EU konform kurrikulumunkat.


A Fogorvostudományi Kar fiatal kora ellenére nemzetközi mércével mérve is jelentős tudományos kutatóműhellyé és magas színvonalú oktatási központtá nőtte ki magát, oktató-kutató tevékenysége révén méltó egysége az elit- és kutatóegyetem címet elnyerő, nagy múltú Szegedi Tudományegyetemnek.


Tanszékeink:


Fogszabályozási és Gyermekfogászati Tanszék

Konzerváló és Esztétikai Fogászati Tanszék

Parodontológiai Tanszék

Szájsebészeti Tanszék

Fogpótlástani Tanszék

Orálbiológiai és Kísérletes Fogorvostudományi Tanszék


 
Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • *
  március 25. 00:00 - 29. 00:00
 • *
  március 30.
  Egész napos
  -avagy kemény és lágyszövet menedzsment az implantológiában. Továbbképzés Szegeden - 2019.03.30. Jöjjön el, legyen részese egy színvonalas képzésnek, és vegye igénybe az extra kedvezményt! A tanfolyam árából 30.000 Ft levásárolható a Front-Dent teljes portfóliójából a képzést követő 3 hónapban! Előadó: Dr. Párkányi László, parodontológus szakorvos, egyetemi tanársegéd.
 • *
  április 17. 12:00 - 21. 08:00
  Idén is megrendezésre kerül a tavaszi szünetben a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi, Gyógyszerésztudományi és Fogorvostudományi Karok Hallgatói Önkormányzatainak közös tábora felvételizők számára. Velünk sikeresen készülhetsz az érettségire, mivel egyetemi oktatók a biológia érettségi kritikus területeit kiemelve, az aktuális követelményekhez igazítva biztosítanak intenzív felkészítést az előadások során. Továbbá Kémia és Fizika tantárgyból a szükséges elméleti tananyag mellett kiscsoportos foglalkozások keretei között a szóbeli vizsgára szükséges kísérletek gyakorlása is biztosított. Az elméleti és gyakorlati oktatás mellett a kikapcsolódásra is sor kerül és csapatépítő programokkal várunk titeket, ahol Szeged város nevezetességei mellett leendő évfolyamtársaitokkal is megismerkedhettek. Jelentkezés és további információk hamarosan!
 • *
  május 10. - 11.
  Egész napos
  A regisztráció 2019. január 7-én nyílik!
 • június 29.
  10:00 - 12:00