Dr. habil. Baráth Zoltán Lajos PhD (Fotó: Török János)

Dékáni köszöntő

Szeretettel köszöntöm az SZTE Fogorvostudományi Kar honlapján, ahol friss információkat találhat fogorvosi és dentálhigénikus képzéseinkről, oktatóinkról, szakembereinkről és karunk lehetőségeiről.

Intézetünk a magyarországi fogorvosképző műhelyek egyik legrégebbike, mely 2007-ben alakult önálló karrá és vált a szegedi egyetem legdinamikusabban fejlődő egységévé. Hallgatói létszámunk évről évre növekszik köszönhetően a magas színvonalú, gyakorlatorientált oktatásnak és kiváló oktatói gárdánknak. Képzésünk központjában a gyakorlati tudás, készségek és képességek kialakítása áll, hogy minden végzett hallgatónk jártas legyen a diagnosztikai és terápiás eljárásokban, hiszen a fogorvosi végzettséggel önálló fogorvosdoktori működési jog jár együtt. Képzésünket folyamatosan fejlesztjük az orvostudomány és orvostechnológia fejlődésével összhangban. A magyarországi fogorvos képzőhelyek között elsőként vezettük be 2013-ban a fogorvosképzés specifikumait figyelembe vevő, átfogó, EU konform kurrikulumunkat. Jelenleg a digitális fogászat eszköz és elméleti hátterének megerősítésén dolgozunk, hogy ezen a területen is erősek legyünk. Kiemelkedő tehetséggondozó programunk, melynek révén folyamatosan fokozódó mértékű és egyre eredményesebb hallgatóink tudományos diákköri tevékenysége, valamint végzett hallgatóink karunkon zajló PhD képzése.

Kiemelkedő fókuszban van az országban karunkon egyedülállóként működő dentálhigiénikus képzés erősítése, ösztönzése, hiszen a népbetegségnek számító fogágybetegségek megelőzésben és kezelésében áttörő megoldásnak számít a dentálhigénikus ellátás, mely jelenleg hiányszakmának számít.

Kimagasló képzésünk tudományos hátterét adó kari kutatói teljesítményünk is, s a klinikai kutatásokra a közeljövőben még nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni. Ehhez elengedhetetlenek hazai és nemzetközi interdiszciplináris kooperációink.

Karunk a gyógyító munkában is kulcsfontosságú, hiszen a dél-alföldi régió fogászati ellátását bonyolítja, évente több mint 100.000 beteg legmagasabb szintű ellátásával. Gyógyító és kutató tevékenységünk valamint innovációs törekvéseink középpontjában mindig a beteg és magas szintű szakmaiság áll.

Remélem, hogy weboldalunkon megtalál minden információt amit keres, és az is egyértelművé válik, hogy miért kiemelkedő az SZTE Fogorvostudományi Kar a fogászati és dentálhigiénikus oktatásban, kutatásban és gyógyító munkában is.

Dr. habil. Baráth Zoltán Lajos PhD
Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • *
  május 5.
  08:00 - 23:59
  Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt és versenyezni vágyót a XXXVIII. SZTE EHÖK Nevezéses Horgászversenyre! Időpont: 2019. május 5. (vasárnap) Helyszín: Sándorfalva Nádastó Jelentkezni: szek@ehok.u-szeged.hu Tárgy: Horgászverseny Jelentkezési határidő: 2019.04.25. 16:00-ig. Az email tartalmazza a csapatnevet, kategóriát, a csapattagok nevét és pólóméretét, a csapatkapitányt és elérhetőségét (e-mail cím és az egyik csapattag telefonszáma) ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ -- Nevezési díj: 8000 Ft/csapat -- Fizetés helyszíne: TIK Ajándékbolt (6722 Szeged, Ady tér 10. földszint) -- Csapat létszám: 3+1 fő (szektoronként 1 fő / 1 bot + 1 kapitány aki a szervezőkkel tartja a kapcsolatot) ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Csak az első 25 csapat regisztrációját tudjuk elfogadni! 3 kategóriában lehet indulni a versenyen: ◯ Dolgozói ◯ Hallgatói ◯ Oktatói A verseny előreláthatóan 7:30-14:00-ig tart. Eredményhirdetés körülbelül 14:30-kor A verseny közben a szervezők meleg ennivalóval vendégelik meg a verseny résztvevőit, illetve minden résztvevő ajándékba kap egy horgászversenyes pólót. A legjobbnak bizonyuló csapat jutalomban részesül. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ A verseny időtartama körülbelül 6 óra. Versenyszabályok: A csapatverseny végeredménye a csapatok tagjai által fogott halak össztömege alapján alakul ki. Az egyéni verseny sorrendje (kategóriánként) a fogott halak össztömege alapján dől el. A verseny az országos általános horgászrend szerint folyik (három bot/csapat fenekező vagy úszós készséggel). A versenyen sem méret-, sem darabkorlátozás nincs. A kifogott halakat mindenki köteles életben tartani és a mérlegelés után a vízbe visszaereszteni. A versenyzők lehetőség szerint rendelkezzenek bottal, etető anyaggal, halkiemelővel, haltartóval, stb. A jelentkezőknek sok sikert kívánunk! SZTE EHÖK
 • *
  május 10. - 11.
  Egész napos
  A regisztráció 2019. január 7-én nyílik!
 • június 29.
  10:00 - 12:00