tovabbkepzes_20150507_KDZs_0376

Szakirányú továbbképzések fogorvosoknak

Aktuális továbbképzések


Továbbképzéssel kapcsolatos további információk az alábbi elérhetőségeken:


Dr. Práger Nándor Tamás (Szak - és Továbbképzési Iroda vezetője)
Tel.: +36(62) 342-281

email: pragernandor@gmail.com


Bánffi Melinda

Tel.: +36(62) 342-533

email: banffi.melinda@stoma.szote.u-szeged.hu

Egészségügyi tevékenységet Magyarországon önállóan csak a működési nyilvántartásba bejegyzett személy végezhet. Ezt a nyilvántartást az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) vezeti, a bejegyzés a nyilvántartásba vételtől számított 5 éven át érvényes. Ez alatt az idő alatt az egészségügyben dolgozó személyeknek kötelező továbbképzésen kell részt venni, ennek igazolás a nyilvántartás megújításának feltétele.


A továbbképzés rendszerét a mindenkor hatályos egészségügyi törvény, ezen kívül jelenleg „Az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkezők folyamatos továbbképzéséről szóló 64/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet, továbbá a rendelet 2/2013. (I.2.) és 69/2013. (XI.19.) EMMI rendeletek szerinti módosításai” szabályozzák.


A képzési kötelezettség nyilvántartása számítógépes rendszerben valósul meg. A továbbképzésre kötelezettnek regisztrálnia kell a www.oftex.hu portálon, az Orvosok Folyamatos Továbbképzésének nyilvántartására szolgáló rendszerbe. A regisztráció során meg kell adni, hogy melyik képzőegyetemnél kívánja magát nyilvántartásba vetetni a továbbképzésre kötelezett. Az egyetem jóváhagyását követően a jelentkező e-mailben visszajelzést kap és bejelentkezhet a weboldalon.
A továbbképzésre kötelezettnek egy továbbképzési időszak alatt összesen legalább 250 pontot kell teljesítenie.


A pontszámítás módja:

A továbbképzésre kötelezettnek – szakképesítésenként –
 1. a szakképesítésének megfelelő kötelező szinten tartó továbbképzésen kell részt vennie, ezen 50 pont megszerzése kötelező,
 2. a szakképesítésének megfelelő szakma szerinti tanfolyamokon kell részt vennie, ezzel 25 pont szerezhető,
 3. a szabadon választható elméleti továbbképzésen 75-115 pont szerezhető,
 4. továbbá szükséges a gyakorlati továbbképzés, ami leggyakrabban munkaviszony, ezt az ötéves periódus végén kell igazolni és 60-100 pont szerezhető vele.

A továbbképzési időszak gyakorlati részének teljesítéséhez a továbbképzésre kötelezettnek öt évet (100 gyakorlati pont – 150 elméleti pont), de legalább három évet (60 gyakorlati pont – 190 elméleti pont) kell hazai vagy külföldi foglalkoztatónál a szakképesítése (szakképesítései) szerinti szakterületnek megfelelő munkakörben eltöltenie. Egy év gyakorlati idő értéke 20 pont. Amennyiben csak 60 pontot tud igazolni, úgy a fennmaradó 40 pontot elméleti pontszámokkal kell pótolnia.


Az elismert képzések fajtái:

 • Kötelező szintentartó képzések: kizárólag egyetemi szervezésben megvalósuló, úgynevezett 50 pontos tanfolyamok. Szakvizsgánként egy ilyen képzés teljesítése kötelező az ötéves cikluson belül.
 • Szakma szerinti képzések: Az adott szakterület szakmai kollégiuma által minősített szabadon választható tanfolyam, teljesítése 25 pontot ér.
 • Szabadon választható képzések: előakkreditált tanfolyamok szakképesítés megjelölése nélkül. Konferenciák, kongresszusok, munkahelyen szervezett továbbképzések - ez utóbbiból évente legfeljebb 15 pont teljesíthető, az ötéves ciklusban összesen 75 pont teljesíthető így.

A szakma szerinti és a szabadon választható képzések között nincs átjárhatóság, azaz a szabadon választható képzéssel szerzett pontokkal (ahol az orvos szakképesítése nincs megjelölve) nem kompenzálható a szakma szerinti pontszám esetleges hiánya. Ugyanígy a szakma szerinti tanfolyamokon szerzett többletpontok sem váltják ki a Kötelező szintentartó tanfolyamon való részvételt.


Beszámítás, kedvezmények:

Egy évben 100 pontnál több elméleti pontérték nem ismerhető el. Egy továbbképzési időszakból a következő időszakba legfeljebb 50 – a továbbképzési időszak utolsó évében szerzett – továbbképzési pont vihető át. Az így átvitt pontérték szabadon választható elméleti pontként kerül elismerésre. A továbbképzési időszak elméleti része teljesítettnek minősül az adott továbbképzési időszakban PhD fokozat vagy habilitáció megszerzése esetén. Szakképesítés megszerzése esetén az adott továbbképzési ciklus elméleti része teljesítettnek minősül az új szakképesítés tekintetében.


Tájékoztató a továbbképzési ciklus lezárásának menetéről


Tájékoztató tanfolyamszervezőknek
Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • *
  május 5.
  08:00 - 23:59
  Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt és versenyezni vágyót a XXXVIII. SZTE EHÖK Nevezéses Horgászversenyre! Időpont: 2019. május 5. (vasárnap) Helyszín: Sándorfalva Nádastó Jelentkezni: szek@ehok.u-szeged.hu Tárgy: Horgászverseny Jelentkezési határidő: 2019.04.25. 16:00-ig. Az email tartalmazza a csapatnevet, kategóriát, a csapattagok nevét és pólóméretét, a csapatkapitányt és elérhetőségét (e-mail cím és az egyik csapattag telefonszáma) ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ -- Nevezési díj: 8000 Ft/csapat -- Fizetés helyszíne: TIK Ajándékbolt (6722 Szeged, Ady tér 10. földszint) -- Csapat létszám: 3+1 fő (szektoronként 1 fő / 1 bot + 1 kapitány aki a szervezőkkel tartja a kapcsolatot) ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Csak az első 25 csapat regisztrációját tudjuk elfogadni! 3 kategóriában lehet indulni a versenyen: ◯ Dolgozói ◯ Hallgatói ◯ Oktatói A verseny előreláthatóan 7:30-14:00-ig tart. Eredményhirdetés körülbelül 14:30-kor A verseny közben a szervezők meleg ennivalóval vendégelik meg a verseny résztvevőit, illetve minden résztvevő ajándékba kap egy horgászversenyes pólót. A legjobbnak bizonyuló csapat jutalomban részesül. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ A verseny időtartama körülbelül 6 óra. Versenyszabályok: A csapatverseny végeredménye a csapatok tagjai által fogott halak össztömege alapján alakul ki. Az egyéni verseny sorrendje (kategóriánként) a fogott halak össztömege alapján dől el. A verseny az országos általános horgászrend szerint folyik (három bot/csapat fenekező vagy úszós készséggel). A versenyen sem méret-, sem darabkorlátozás nincs. A kifogott halakat mindenki köteles életben tartani és a mérlegelés után a vízbe visszaereszteni. A versenyzők lehetőség szerint rendelkezzenek bottal, etető anyaggal, halkiemelővel, haltartóval, stb. A jelentkezőknek sok sikert kívánunk! SZTE EHÖK
 • *
  május 10. - 11.
  Egész napos
  A regisztráció 2019. január 7-én nyílik!
 • június 29.
  10:00 - 12:00