IMG_9647 (fotó: Bobkó Anna)

Kinevezéseket, díszokleveleket adott át a szegedi egyetemen rektora

A Szegedi Tudományegyetem új vezetői és kitüntetett személyiségei számára Szabó Gábor rektor a felsőoktatási intézmény 2018. június 27-i ünnepségén nyújtotta át a rangos elismeréseket kifejező okleveleket.

Egy olyan tekintélyes felsőoktatási intézmény életében, mint a Szegedi Tudományegyetem egyetlen év alatt számos oktató és dolgozó életében hoz fordulatot az eddigi munkát elismerő vezetői kinevezés vagy kitüntetés. Prof. Dr. Szabó Gábor rektori ciklusának egyik jellemzőjeként a felsőoktatási intézmény új vezetői számára a kinevezésüket, az SZTE arra érdemesnek ítélt polgárainak a kitüntető oklevelet ünnepélyes külsőségek közepette adják át. Ezt a tanévet lezáró jeles eseményt 2018. június 27-én az SZTE Rektori Épület dísztermében tartották.


– A szegedi egyetem fizika szakos hallgatójaként nem gondoltam arra, hogy egyszer majd rektorként nyújthatom át például a professor emeritusi címről szóló díszokleveleket intézményünk legtekintélyesebb egyetemi tanárainak, köztük egykori mestereimnek – kötötte össze köszöntőjében a múltat a jelennel, személyes emlékeit az egyetemi közösség jeles eseményével Prof. Dr. Szabó Gábor. A Szegedi Tudományegyem rektora vezetői megbízásokat, habilitációs okleveleket, díszokleveleket és kitüntetéseket adott át.


Az egyetemi rendezvényén megjelent az SZTE oktatási rektorhelyettese: Prof. Dr. Karsai Krisztina, tudományos és innovációs rektorhelyettese: Prof. Dr. Kemény Lajos, a külkapcsolatokért felelős rektorhelyettes: Prof. Dr. nagy Katalin, valamint az SZTE 12 kari vezetője.


Dr. Baráth Zoltán (IMG_9664 Fotó: Bobkó Anna)


2018. július 1-től a Fogorvostudományi Karra dékáni megbízást kapott Dr. Baráth Zoltán, a Fogpótlástani Tanszék tanszékvezető egyetemi docense.


CÍMZETES EGYETEMI TANÁRI kitüntető címet kapott az SZTE Szenátusától


Dr. Kivovics Péter (IMG_9927 Fotó: Bobkó Anna)

Dr. Kivovics Péter
a Semmelweis Egyetem Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet igazgatója, egyetemi docense


CÍMZETES EGYETEMI DOCENS kitüntető címet kapott:


Dr. Csiki Péter (IMG_9950 Fotó: Bobkó Anna)

Dr. Csiki Péter fogszabályozó szakorvos, a Csiki Ortho Kft. ügyvezetője


Dr. Kiss Endre (IMG_9951 Fotó: Bobkó Anna)

Dr. Kiss Endre parodontológus fogszakorvos


A megbzottak, kinevezettek és kitüntetettek névsora


Az SZTE átadó ünnepsége a Himnusz hangjaival kezdődött és a Szózattal zárult.


.Forrás: szte_info_logo_kicsi_60x40

Fotók: Bobkó AnnaRendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 27.
  10:00 - 13:30
  Elméleti Orvostudomány: Dr. Buzás Krisztina, interdiszciplináris/elméleti orvostudományból PhD-val rendelkező tudományos főmunkatárs (SZTE FOK Orálbiológiai és Kísérletes Fogorvostudományi Tanszék)
 • *
  április 17. 12:00 - 21. 08:00
  Idén is megrendezésre kerül a tavaszi szünetben a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi, Gyógyszerésztudományi és Fogorvostudományi Karok Hallgatói Önkormányzatainak közös tábora felvételizők számára. Velünk sikeresen készülhetsz az érettségire, mivel egyetemi oktatók a biológia érettségi kritikus területeit kiemelve, az aktuális követelményekhez igazítva biztosítanak intenzív felkészítést az előadások során. Továbbá Kémia és Fizika tantárgyból a szükséges elméleti tananyag mellett kiscsoportos foglalkozások keretei között a szóbeli vizsgára szükséges kísérletek gyakorlása is biztosított. Az elméleti és gyakorlati oktatás mellett a kikapcsolódásra is sor kerül és csapatépítő programokkal várunk titeket, ahol Szeged város nevezetességei mellett leendő évfolyamtársaitokkal is megismerkedhettek. Jelentkezés és további információk hamarosan!
 • *
  május 10. - 11.
  Egész napos
  A regisztráció 2019. január 7-én nyílik!