IMG_9647 (fotó: Bobkó Anna)

Kinevezéseket, díszokleveleket adott át a szegedi egyetemen rektora

A Szegedi Tudományegyetem új vezetői és kitüntetett személyiségei számára Szabó Gábor rektor a felsőoktatási intézmény 2018. június 27-i ünnepségén nyújtotta át a rangos elismeréseket kifejező okleveleket.

Egy olyan tekintélyes felsőoktatási intézmény életében, mint a Szegedi Tudományegyetem egyetlen év alatt számos oktató és dolgozó életében hoz fordulatot az eddigi munkát elismerő vezetői kinevezés vagy kitüntetés. Prof. Dr. Szabó Gábor rektori ciklusának egyik jellemzőjeként a felsőoktatási intézmény új vezetői számára a kinevezésüket, az SZTE arra érdemesnek ítélt polgárainak a kitüntető oklevelet ünnepélyes külsőségek közepette adják át. Ezt a tanévet lezáró jeles eseményt 2018. június 27-én az SZTE Rektori Épület dísztermében tartották.


– A szegedi egyetem fizika szakos hallgatójaként nem gondoltam arra, hogy egyszer majd rektorként nyújthatom át például a professor emeritusi címről szóló díszokleveleket intézményünk legtekintélyesebb egyetemi tanárainak, köztük egykori mestereimnek – kötötte össze köszöntőjében a múltat a jelennel, személyes emlékeit az egyetemi közösség jeles eseményével Prof. Dr. Szabó Gábor. A Szegedi Tudományegyem rektora vezetői megbízásokat, habilitációs okleveleket, díszokleveleket és kitüntetéseket adott át.


Az egyetemi rendezvényén megjelent az SZTE oktatási rektorhelyettese: Prof. Dr. Karsai Krisztina, tudományos és innovációs rektorhelyettese: Prof. Dr. Kemény Lajos, a külkapcsolatokért felelős rektorhelyettes: Prof. Dr. nagy Katalin, valamint az SZTE 12 kari vezetője.


Dr. Baráth Zoltán (IMG_9664 Fotó: Bobkó Anna)


2018. július 1-től a Fogorvostudományi Karra dékáni megbízást kapott Dr. Baráth Zoltán, a Fogpótlástani Tanszék tanszékvezető egyetemi docense.


CÍMZETES EGYETEMI TANÁRI kitüntető címet kapott az SZTE Szenátusától


Dr. Kivovics Péter (IMG_9927 Fotó: Bobkó Anna)

Dr. Kivovics Péter
a Semmelweis Egyetem Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet igazgatója, egyetemi docense


CÍMZETES EGYETEMI DOCENS kitüntető címet kapott:


Dr. Csiki Péter (IMG_9950 Fotó: Bobkó Anna)

Dr. Csiki Péter fogszabályozó szakorvos, a Csiki Ortho Kft. ügyvezetője


Dr. Kiss Endre (IMG_9951 Fotó: Bobkó Anna)

Dr. Kiss Endre parodontológus fogszakorvos


A megbzottak, kinevezettek és kitüntetettek névsora


Az SZTE átadó ünnepsége a Himnusz hangjaival kezdődött és a Szózattal zárult.


.Forrás: szte_info_logo_kicsi_60x40

Fotók: Bobkó AnnaHírek RSS

Friss hírek

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • *
  november 21.
  18:30 - 20:30
  Beszélgetés a digitális felsőoktatásról Regisztráció fent a "Jegyek" pontnál vagy itt (ajánlott): https://goo.gl/forms/akKoiahciwdClvrI2 A részvétel DÍJMENTES.
 • *
  november 22. 18:00 - december 9. 00:00
  Kiállítást megnyitja: Dr. Nagy Imre, művésztörténész
 • *
  november 23.
  13:00 - 17:30
  Az esemény programjairól pontos információt később osztunk meg.
 • *
  november 23.
  19:00 - 22:00
  A tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva idén is várunk minden kedves érdeklődőt Karrier Börze rendezvényünkön. Amennyiben a közeljövőben bővíteni tervezi rendelőjét, esetleg új kollégát keres, és szeretne csapatában egy kiválóan képzett, lelkes, felelősségteljes, fiatal fogorvost, jöjjön el és ismerje meg a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának végzős hallgatóit! Amennyiben kérdése van, vagy regisztrálni szeretne, keressen minket a fogkarrierborze@gmail.com e-mail címen. Szeretettel várjuk!
 • *
  november 29.
  08:00 - 15:00
  A nyílt nap információs oldala mellett javasoljuk az egyetem honlapjának és a karok honlapjainak áttekintését is további információkért.