viz_vilagnapja

Víz világnapja a TIK-ben

Március 22-e minden évben a Víz Világnapja. A világnap alkalmából az SZTE TIK Green Team és a Pink Plazma Pont Szeged színes programokkal várja az érdeklődőket 10 és 16 óra között a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Szakemberek, meghívott tudományos előadók és sportolók beszélnek a víz fontosságáról, annak hiányából eredő problémákról 2017. március 22-én 10 és 16 óra között a TIK-ben. Az előadásokra nem csupán egyetemi hallgatókat, hanem középiskolás osztályokat is várnak.


A József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kiállítási terében felállított standoknál az érdeklődők egész nap érdekes programokon vehetnek részt.


viz_vilagnapja_2017_TIK_plakat


Azon résztvevők között, akik a rendezvény legalább 2 állomásán részt vesznek, ajándékokat sorsolnak ki. A tombola fődíja 1 darab Tablet.


Napjaink egyik legértékesebb erőforrása a rohamosan fogyó egészséges ivóvízkészlet. Egyre több helyen jelent nehézséget a fogyasztható édesvízhez jutás, főleg a fejlődő afrikai országokban. Az élő szervezet alapvető építőeleme a víz. A sejtek, a szövetek, a szervek zavartalan működése víz jelenlétéhez kötött. A Víz Világnapjának megünnepléséről az ENSZ 1992-es riói konferenciáján döntöttek, először 1994-ben tartották meg világszerte. A fokozatosan globális méretűvé váló problémára reagálva az ENSZ a 2013-as évet hivatalosan a Vízi Együttműködés Nemzetközi Évének nevezte ki, illetve március 22-e továbbra is minden évben a Víz Világnapja.


A program díjmentesen látogatható!



Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *