FOK_kdzs_7976_SZTE-FOK_kezdo

Új épület a fogorvos-képzésnek

Uniós pénzből fejleszti egészségtudományi képzéseit az SZTE. A magasabb színvonalú képzésekhez szükséges épületek kialakítására majdnem 7 milliárd forintot költ a szegedi egyetem. A tervek szerint 2020-ra a Fogorvostudományi Kar átveheti új bázisát a Vasas Szent Péter utcában.

Mint a jogi kar felújítását ismertető sajtótájékoztatón Fendler Judit kancellár elmondta, az egyetem összesen 6,9 milliárd forintot költ az egészségtudományi képzések fejlesztéséhez szükséges épületek rendbehozatalára.


A Fogorvostudományi Kar számára a Vasas Szent Péter utcai rendelőintézet épületét alakítják át, ahol a mostaninál több hely, 3500 négyzetméternyi terület lesz új tetőtér beépítésével. Minderre már megvan a pénz.


A rendelőintézetből az év végén elköltöznek a ma még ott működő gyógyászati egységek, azután megkezdődhet a ház felújítása. A tervek szerint 2020-ban költözik oda a Fogorvostudományi Kar.


A Vasas Szent Péter utcai, ma már igen rossz állapotú rendelőintézet a 2007-es szegedi egészségügyi átszervezés után önkormányzati tulajdonban maradt, a vagyonkezelője pedig az egyetem. A felújításhoz a tulajdonos belegyezése is kell, ezt a város közgyűlése már korábban megadta.


Részletek a videóban.


 

szegedtv-logo-footer 2017. július 27.
Hírek RSS

Friss hírek

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • *
  november 21.
  18:30 - 20:30
  Beszélgetés a digitális felsőoktatásról Regisztráció fent a "Jegyek" pontnál vagy itt (ajánlott): https://goo.gl/forms/akKoiahciwdClvrI2 A részvétel DÍJMENTES.
 • *
  november 22. 18:00 - december 9. 00:00
  Kiállítást megnyitja: Dr. Nagy Imre, művésztörténész
 • *
  november 23.
  13:00 - 17:30
  Az esemény programjairól pontos információt később osztunk meg.
 • *
  november 23.
  19:00 - 22:00
  A tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva idén is várunk minden kedves érdeklődőt Karrier Börze rendezvényünkön. Amennyiben a közeljövőben bővíteni tervezi rendelőjét, esetleg új kollégát keres, és szeretne csapatában egy kiválóan képzett, lelkes, felelősségteljes, fiatal fogorvost, jöjjön el és ismerje meg a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának végzős hallgatóit! Amennyiben kérdése van, vagy regisztrálni szeretne, keressen minket a fogkarrierborze@gmail.com e-mail címen. Szeretettel várjuk!
 • *
  november 29.
  08:00 - 15:00
  A nyílt nap információs oldala mellett javasoljuk az egyetem honlapjának és a karok honlapjainak áttekintését is további információkért.