Fotó: Kuklis István (delmagyar.hu)

Rotaract Egészségnap a TIK-ben

Az egészséges életmódra hívták fel a figyelmet a szegedi rotaractosok szerdán a TIK-ben. A szűrővizsgálatok mellett profi sminkelés, italkóstoló és újraélesztés-oktatás is szerepelt a programban.

– Állítólag alultáplált vagyok. De én ezt nem így gondolom – mondta Bugyi Anett, miután megmérték a testzsírszázalékát. A fiatal egyetemista lány barátaival érkezett a TIK-be, ahol Adj az egészségednek címmel egészségnapot szervezett a Rotaract Club Szeged. – Azt is megállapították, hogy alacsony a vérnyomásom, illetve hogy van egy kezdődő szuvasodás az egyik fogamon, úgyhogy hétfőn megyek fogorvoshoz. Szerintem hasznosan töltöttük itt az időt. És még egy finom smoothie-t is ittunk – foglalta össze tapasztalatait Anett.


Nagy Noémi, a program szervezője elmondta: pontosan ez volt a cél: felhívni a figyelmet az egészséges életmódra. A nap során emellett két előadást is tartottak: Búsi Dávid a drogokról, a Biacsi ikrek pedig a sport és az egészség fontosságáról beszéltek.

 

Rotaract_egeszsegnap_a_TIK-ben_foto-Kuklis_Istvan_delmagyar

Galéria - Fotó: Kuklis István (delmagyar.hu)


A rendezvényen a szegedi fogorvostan-hallgatók is részt vettek, ők végezték az ingyenes szűrővizsgálatot. – A páciensek számára ez azért jó, mert közvetlenebb a környezet, így szívesebben ülnek be a vizsgálószékbe. Nekünk pedig azért hasznos, mert beteg közelbe kerülhetünk, és kipróbálhatjuk magunkat ebben a helyzetben, amibe egyébként csak negyedik évfolyamos korunkban lenne lehetőség – mondta el Czuczor Mátyás HÖK-alelnök. Hozzátette: mivel a fogorvoslásban a prevenció a legfontosabb, minden olyan programban szívesen vállalnak szerepet, ahol ennek népszerűsítésére van lehetőségük.


Rotaract_egeszsegnap_a_TIK-ben_foto-FOK-HOK Galéria - Fotó: FOK HÖK


Forrás: delmagyar_logo1

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *