szeged_1956_SZTE-FOK_kezdo

12 óra 56-ért

12 órás Wikipédia szerkesztőmaraton 1956-ról az SZTE Klebelsberg Könyvtárban október 20-án reggel 9-től este 9-ig.

Az esemény során profi segítőkkel támogatva lehet majd beletanulni a Wikipédia szerkesztésébe, és egyúttal növelni és javítani a weben található 1956-ról szóló tartalmat, különös tekintettel a szegedi eseményekre és a DélmagyArchív anyagára.


Az esemény reggel 9-től este 9-ig tart a könyvtár 3. emeletén a számítógépes kabinetben, és egész nap tanfolyamok és frissítők várják az érdeklődőket. Várják érdeklődő történészek, helytörténészek, hallgatók, SZTE-s és szegedi wikipédisták jelentkezését. Kérdésekre a info@ek.szte.hu címen válaszolnak.

 
Az esemény részletes és folyamatosan frissülő programja a Wikipédián található. A megírásra, bővítésre, javításra váró szócikkekről lista is készült; ha valakinek egy kisebb projekthez van kedve, ugyancsak talál magának szerkeszteni valót.

Hasznos linkek az előkészülethez, anyaggyűjtéshez:
56-os primer történelmi források: DélmagyArchív, Hungaricana (vidéki hírlapok és sok minden más forrás digitális gyűjteménye), 56-os dokumentumok a MEK-ben és az EPA-ban, OSA 1956-os digitális repozitóriuma, és az 1956-os Intézet. 1956-os linkgyűjtemény, Terror Háza.


Az SZTE Klebelsberg Könyvtár 1956-hoz kapcsolódó relikviák gyűjtését is meghirdeti. Az egyetemi könyvtár arra kéri a szegedieket, hogy 2016. október 17-19-én 10 és 14 óra között az Ady tér 10 szám alá olyan fényképeket, röplapokat, leveleket, tárgyakat, más emlékeket vigyenek be, amelyeket a helyszínen digitalizálhatnak. (A szerzői jogi kötöttségek miatt a könyvtárban csakis a tulajdonos vagy örökös által bevitt anyagok digitalizálhatók, ezért, ha a szomszédban tudnak relikviákról, kérjék meg a tulajdonost: vigye be.)


Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *