Argenteus Vegyeskar (fotó: Vári Dénes)

Adventi jótékonysági koncert a Bohócdoktorokért

Az SZTE Argenteus Vegyeskara idén is adventi jótékonysági koncertet szervez, ezúttal a Mosolykommandó Alapítvány javára. A koncert 2016. december 13-án este 18:00 órakor kezdődik az Alsóvárosi Kultúrházban (Szeged, Rákóczi u. 1, 6725).

Az 1963-ban alakult Argenteus Vegyeskar Dr. Kovács Gábor főiskolai docens vezetésével hagyományosan minden évben adventkor jótékonysági koncertet szervez, amelynek teljes bevételéből egy kiválasztott alapítvány munkáját támogatja. Idén a szegedi Mosolykommandó Alapítvány Bohócdoktorai lettek a kiválasztottak.


jotekonysagi_koncert_2016-12-13_plakat1


A Mosolykommandó Alapítvány bohócdoktorai heti rendszerességgel látogatnak gyermekkórházakat, visszatérő vendégek többek között a Szegedi Gyermekklinikán. Vidámságközpontú terápiás programjuk révén évente sok száz kisgyermek mentális gyógyulásában segédkeznek.


Fotó: Mosolykommandó Alapítvány


- Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel – mondta el Fődi Brigi, az alapítvány elnöke, akitől megtudtuk: a legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen a terápia segít a kis betegeknek szembenézi a kórházi léttel kapcsolatos félelmeikkel. A vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit.

A koncert időpontja: 2016. december 13. (kedd) este 18:00 óra


Helyszíne: Alsóvárosi Kultúrház (Szeged, Rákóczi u. 1.)


A belépődíj 500 Ft.


Az est teljes bevételét a Mosolykommandó Alapítvány Bohócdoktorainak adományozzák.


Az Alapítvány további programjairól, tevékenységeiről részletes beszámolókat Facebook oldalukon is olvashatnak.


Fotó: Mosolykommandó Alapítvány


Forrás: szte_info_logo_kicsi_60x40