Fustmentes_nap_2016_SZTE-FOK_kezdo

Egészségügyi Világnap - Április 7. - FÜSTMENTES NAP

2016. április 7. (csütörtök) 9:00-16:00 óra

József Attila Tanulmányi és Információs Központ (6722 Szeged, Ady tér 10.)

Az ENSZ szakosított intézményeként 1948. április 7-én kezdte meg működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Erre az eseményre emlékezünk az EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGNAP-on.

A dohányzás a leginkább megelőzhető halálok, ezért az egészségügyi világnapon a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és az SZTE TIK Green Team közös erővel lép fel a dohányzás elleni küzdelemben.


A Füstmentes Nap alkalmával szakemberek által tartott prevenciós előadások mellett leszokást segítő programok, valamint a cigaretta káros hatásait bemutató kísérletek várják az érdeklődöket.


Fustmentes_nap_2016_plakat


  • „Minden, amit a dohányzásról tudnod kell” – prevenciós előadás, amely minden órában megtekinthető lesz.

  • „Tedd le velünk” konzultációs asztal:
    Dr. Pócs Dávid, SBO rezidens orvos valamint számos orvostanhallgató közreműködésével személyes leszoktatási tanácsadás mind aktív, mind passzív dohányosok számára.

  • Egészségsarok: kilélegzett CO-, BMI-, és vérnyomásmérés, prevenciós tanácsadás.

  • „Tudtad-e?” teszt birodalom – dohányzással, szív- és érrendszeri megbetegedésekkel, illetve daganatos megbetegedésekkel kapcsolatos kérdőívek.

  • „Füstös kísérletek” - látványos kísérletek, melyek a dohányzás egészségkárosító hatásait hívatottak bemutatni.

  • Interaktív játéksarok – tudáskerék módszerén alapuló játékos oktató és tudásfelmérő feladatok a dohányzással és az általános egészséggel kapcsolatban.

  • Emlő önvizsgálati módszerek elsajátítása – Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának közreműködésével.

  • „Füstmentes közlekedés” – SZTE TIK Green Team-je a környezetbarát közlekedés új lehetőségeit, vívmányait tárja a hallgatóság elé.

  • „CityBike fitness”- álló CityBike-kal kialakított testébresztő mozgásgyakorlatok.


Azon résztvevők között, akik a rendezvény legalább 5 állomásán részt vesznek, számos ajándékot sorsolunk ki. Azok a résztvevők, akik legalább 7 állomást meglátogatnak, biztos ajándékcsomagokra számíthatnak.


Tegyünk együtt egy lépést egészségünk érdekében!



Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *