fold_oraja_2015_SZTE-FOK_kezdo

Sötétségbe borul a TIK a Föld Óráján

Március 28. (szombat) az a nap, amikor a fények egy órára kialszanak. Este fél 9-től fél 10-ig borul sötétségbe a világ, köztük az SZTE TIK is! Rengeteg programmal, szórakozási lehetőséggel és egy kis meglepetéssel is készülnek a szervezők! Ünnepeljük együtt az áramszünetet!


2015-ben is csatlakozik az SZTE JATIK a klímaváltozás ellen indított nemzetközi kezdeményezéshez, a Föld Órájához.


fold_oraja_plakat


Erősíteni az egyetem „zöld stratégiáját”


Az SZTE alapvető küldetése a környezettudatosság: a Szegedi Tudományegyetem nemcsak Magyarországon, hanem a régióban is kiemelkedik környezetbarát beruházásaival, megmozdulásaival. A 2014. évi „zöld egyetemeket” összehasonlító világrangsorban a 19., Európában a 11. helyezést érte el a Tisza-parti universitas. Magyarországon változatlanul a legzöldebb felsőoktatási intézmény a Szegedi Tudományegyetem. Az intézmény „zöld stratégiáját” erősítve 2015. március 28-án este 20 óra 30 perckor kikapcsolja fényeit a TIK, csatlakozva ezzel a világ legnagyobb önkéntes, klímavédelmi mozgalmához, a Föld Órája.

A rendezvény célja, hogy felhívjuk a hallgatók és az ide látogatók figyelmét bolygónk védelmére, a környezettudatos gondolkodás és az energiatakarékos életmód fontosságára. Ugyanakkor együtt, jó hangulatban töltsük el az áramszünet óráját” – mondta Gyarmati László intézmény igazgató a Föld Órája mozgalomhoz kapcsolódás hátteréről.Fény-show, zene, játékok


A rendezvény sok érdekes programmal várja a látogatókat, ahol minden korosztály megtalálja a magának való elfoglaltságot.

Programok:

- Föld Órája rajzpályázat eredményhirdetés
- Kvízjáték, nyeremények
- Csocsó, társasjátékok
- Készítsd el a saját Föld Órája bögréd
- Játék terápiás kutyákkal a Tappancs Állatvédő Alapítvány jóvoltából
- Zene, móka, kacagás ...
- Meglepetésműsor


rajzpfoldogy


Mit csinálsz egy óra áramszünet alatt?


A Föld Órája rendezvényhez kapcsolódóan az SZTE Tanulmányi és Információs Központ rajzpályázatot hirdet gyermekek számára. A „Mit csinálsz egy óra áramszünet alatt?” témáról várják a tetszőleges technikával és méretben elkészített pályaműveket. Nevezni három kategóriában lehet: „Aprónép”, azaz óvodások, „Törpe”, vagyis alsó tagozatosok, „Manó”, a felső tagozatosok csoportjában. A pályamunkák beküldési határideje: 2015. március 27. 12 óra. A beérkezett művekből kiállítás készül, mely 2015. március 28. és április 3. között a TIK kiállítási terében tekinthető meg.

A Föld Órájáról folyamatosan frissülő információk az esemény facebook oldalán.Forrás: szte_info_logo_kicsiRendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *