Eotvos_dij_2017_SZTE-FOK_kezdo

Pedagógusnapi elismerés

Prof. Dr. Rakonczay Zoltán, a Fogorvostudományi Kar professzor emeritusa 2017. június 1-jén Pedagógusnapon átvette az Eötvös József-díjat.


RZ_Eotvos-dij_atadas_20170601_H06013983  RZ_Eotvos-dij_atadas_20170601_H06013988

A díj ünnepéjes átadása a Zeneakadémián


Az Eötvös József-díj az oktatási miniszter által adományozott, 1999-ben alapított egyik állami elismerés.


Azoknak a kiemelkedő munkát végző óvodai, általános iskolai, középiskolai, szakiskolai pedagógusoknak és főiskolai, egyetemi oktatóknak adományozható akik oktató-nevelő munkájuk során, életpályájukkal kifejezték elkötelezettségüket a pedagógus élethivatás mellett.


Professzor Úr 1980-tól kezdődően az Általános Orvostudományi Kar Alzheimer-kór kutatócsoport munkatársa volt. 2004 óta gazdagítja Karunk (akkor még fogorvos szak) tudományos fokozattal minősített oktatóinak, kutatóinak számát. A Fogászati és Szájsebészeti Klinika Karrá való átalakulásában kiemelkedő szerepet játszott. Nagyon fontos szerepe volt az Orálbiológiai és Kísérletes Fogorvostudományi Tanszék megalapításában 2012-ben. Kezdetek óta oktat magyar és angol nyelven, jelenleg az Orálbiológiai és Kísérletes Fogorvostudományi Tanszék nagyra becsült oktatója, munkatársa. Kiemelkedően hasznos és fontos tagja a kari tudományos közösségnek. Az ő nevéhez kötődik a Klinikai Orvostudományi Doktori Iskola Fogorvostudományi Kutatások alprogram és a kari TDK megalapítása. A pályázatokban való részvétele kimagasló, példaértékű az utánpótlás-nevelés, amely központi szerepet kapott oktatói munkája során.


Ezúton is gratulálunk Professzor Úrnak a díjhoz, és további sok sikert kívánunk munkájához.




Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *