Betegellátás


a Konzerváló és Esztétikai Fogászati Tanszéken


A konzerváló fogászat két fő részterülete a kariológia és az endodoncia. A kariológia a fogak szuvasodásával, a károsodás helyreállításával foglalkozik, ezt különböző tömések, betétek vagy esetleg héjak és koronák elkészítésével érjük el. Endodoncián belül a fogbél megbetegedések gyógyításával, a fogbél életben tartásával, és végső esetben gyökérkezelésével foglalkozunk.


bigstock_Mouth_Care_4955081_

Kiemelt figyelmet fordítunk tanszékünkön az esztétikai fogászatra és a tantárgy oktatásara is, mely Dr. Gerlóczy Pál címzetes egyetemi docens, a Magyar Esztétikai és Restauratív Fogászati Társaság tiszteletbeli elnökségi tagja irányításával valósul meg.


Célunk, hogy új technológiákat és anyagokat felhasználva magas színvonalon valósítsuk meg az egyetemi klinikai betegellátást. Kollégáink országunk határain belül és külföldön is több továbbképzésen, tanfolyamon aktív résztvevők. Ezen kívül saját tudományos kutatásokat folytatunk, hogy minél részletesebben megismerjük az általunk is alkalmazott anyagokat, módszereket. A tanszék minden évben komoly részt vállal a Kar tudományos diákköri tevékenységéből, 4. és 5. éves hallgatók közreműködésével.


Tanszékünkön speciális, mikroszkópos kezeléseket, helyreállító és fogmegtartó kezeléseket végzünk. A szakorvosi kezelésre beutalóval érkező betegeket, ha nem szükséges sürgősségi ellátás, előjegyezzük, majd a lehetséges kezelési időpontról értesítjük. Amennyiben az érkező páciensek hallgatói kezelésre jelentkeznek, beutaló nélkül, szűrővizsgálatot követően, hallgatói előjegyzésbe kerülnek.

 


Hallgatói előjegyzést lehet kérni munkaidőben telefonon a (62)-541-237-es számon.


Betegeink kezelése 8.00 és 16.00 óra között lehetséges.

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *