bemutatkozas_SZTE-FOK

Bemutatkozás

Nemcsak Magyarországon, de külföldön is ismert és elismert a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán (FOK) folyó oktatás.


A Szegeden 1926 óta működő fogorvosképzés jó hírét évről évre kimagasló oktatásban és szakmai képzésben részesült hallgatók viszik magukkal a világ számos részébe és népszerűsítik ez által a Kart.


A FOK 2007-ben vált önállóvá, és mára már az Egyetem legdinamikusabban fejlődő egységévé vált. Rendkívül családias, hiszen viszonylag kicsi a hallgatói létszám, ami közvetlen oktató-hallgató kapcsolatot, és egyúttal a többi fogorvos képző hely viszonylatában is kimagasló gyakorlatorientált képzést tesz lehetővé. A Kar folyamatosan szépül, fejlődik: a közelmúltban a lehetőségekhez mérten korszerűsítettük az épületeket. Új, 35 fős tanlaboratóriumot, modern, 9 székes, valamint 15 székes oktatótermet alakítottak ki, valamint a 2014-ben megújult, külön erre a célra kialakított, legmodernebb felszerelésekkel ellátott fogászati centrumban folyhat tovább a középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékos, valamint a halmozottan sérült páciensek altatásban történő fogászati ellátása is. Tekintettel arra, hogy 2005 óta a fogorvosi végzettséggel együtt jár az önálló fogorvosdoktori működési jog, az egyetemi oktatásnak még nagyobb a felelőssége a gyakorlati tudás, készségek és képességek kialakításában. A képzés korszerűsítése érdekében folyamatosan fejlesztjük a tananyagot; a magyarországi fogorvos képzőhelyek között elsőként vezettük be 2013-ban a fogorvosképzés specifikumait figyelembe vevő, átfogó, EU konform kurrikulumunkat.


A Fogorvostudományi Kar fiatal kora ellenére nemzetközi mércével mérve is jelentős tudományos kutatóműhellyé és magas színvonalú oktatási központtá nőtte ki magát, oktató-kutató tevékenysége révén méltó egysége az elit- és kutatóegyetem címet elnyerő, nagy múltú Szegedi Tudományegyetemnek.


Tanszékeink:


Fogszabályozási és Gyermekfogászati Tanszék

Konzerváló és Esztétikai Fogászati Tanszék

Parodontológiai Tanszék

Szájsebészeti Tanszék

Fogpótlástani Tanszék

Orálbiológiai és Kísérletes Fogorvostudományi Tanszék


 
Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *