Betegellátás

Fogpótlástani Tanszék

 

A Tanszéken elsősorban a hiányzó fogak pótlásával foglalkoznak a kollégák, a szakképzésben résztvevők és a hallgatók.


Készülnek teljes és részleges borítókoronák, csap segítségével elhorgonyzott koronák, hidak és részleges valamint teljes kivehető műfogsorok. A részleges protézisek készítésekor az indikációnak megfelelően készítünk öntött kapcsokat, csúsztatókat vagy teleszkóp koronákat alkalmazunk az elhorgonyzásra.


Lehetőség van ún. műgyökér (fogászati implantátum) beültetésére is, ennek segítségével elkerülhető a saját fogak lecsiszolása, vagy kivehető protézis helyett rögzített híd készíthető. Az implantációs fogpótlás szinte ugyanúgy használható, mint a természetes fogakra készülő. Az implantátumok felhasználásával készülő pótlásokról csak körültekintő betegvizsgálat után lehet dönteni.


Az esetek nagy részében a betegek előzetes kezelését is elvégezzük, vagy megszervezzük a többi Tanszékkel együttműködve.


Az állkapocsízület funkcionális megbetegedéseinek komplex kezelése is a Tanszék speciális feladata.


A fogszabályozó kezelés befejezése után, amennyiben szükséges, pótlásokat készítünk a fogak, fogívek fejlődési rendellenességével születettek számára is.

 

A Tanszékre érkező betegeket hétfőtől csütörtökig reggel 8.00 és délután 15.30 között, pénteken reggel 8.00 és délután 12.30 között tudjuk fogadni. A Felvételi Irodából érkezőket az aznapra beosztott orvos megvizsgálja és a problémától függően gondoskodik az első ellátásról, vagy az előjegyzésről, berendelésről. Ezután már a kezelőorvossal egyeztetett időpontban várjuk betegeinket. Kérjük az időpontok betartását, ezzel elkerülhető a hosszú várakozás.


Lehetőség van arra, hogy 4. és 5. éves fogorvostan hallgatókhoz jelentkezzenek kezelésre a betegek, ebben az esetben a fogpótlásoknak csak a fogtechnikai költségeit kell megtéríteni. A betegek kezelése tapasztalt gyakorlatvezető kollégák felügyelete mellett valósul meg.Információ hallgatói gyakorlatokra jelentkező páciensek számára fogpótlás készítés esetében 

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *