Szájsebészeti Tanszék


Iniciale

A 2004-es új szakvizsga-rendszer bevezetését követően világossá vált, hogy a régen egy szakmát képező SZÁJSEBÉSZET, két, külön disciplinává válik. Egyrészt a fogorvosi végzettséget igénylő dentoalveoláris sebészetre, másrészt az általános orvosi végzettséget megkövetelő arc-állcsont sebészetre. Ez a fejlődés a Szegedi Egyetemen 2008-ban, kiváló vezetéssel és szakmai hozzáértéssel, ragyogó infrastrukturális körülmények között, az Arc -, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika megalakulásával jött létre az Általános Orvostudományi Kar részeként.


A Fogorvostudományi Kar épületében a dentoalveoláris sebészeti ambulancia, az orális medicina és a protetikai rehabilitációs részleg dolgozik tovább.


Az 2008-ban bekövetkezett egészségügyi integráció következtében a város összes szájsebészeti szakellátását a Fogorvostudomány Karon működő Szájsebészeti szakambulancia látja el, mely reggeltől estig tartó, 12 órás folyamatos szakellátást biztosít a régió paciensei számára.


A betegellátás mellett fő feladatunk még az egyetemi oktatás, melyet 2004 óta magyar és angol nyelven végeznek felkészült oktató kollégáink.


Örömmel mondhatjuk, hogy a Tanszék fiatal oktatói egyre nagyobb számban kapcsolódnak be a kutatásba is, melynek eredményeképpen minősítést szerezve építhetik fel egyetemi karrierjüket.


A Képzés mellett a Tanszék kollégái kiveszik részüket a szakorvosképzésben is. A folyamatos továbbképzés, a hazai és külföldi konferenciákon való sikeres részvétel szintén a szegedi szájsebészet régi, jó hírét igyekszik öregbíteni.


 

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *