Friss hírek

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár jól ismert Contenta repozitórium-rendszere egy oktatási anyagok, elektronikus tananyagok begyűjtésére és feltárására hivatott külön archívummal bővült. Az ETA a Szegedi Tudományegyetemen keletkezett és folyamatosan keletkező elektronikus tananyagok központi gyűjtőhelye.

Tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy április 23-tól június 3-ig próbahozzáférés keretében elérhető a Karger eJournal Collection több mint 100 orvosbiológiai online folyóirata.

Értesítjük felhasználóinkat, hogy 2018. április 18-ig próbahozzáférést kaptunk az Embase adatbázishoz. Az Embase mintegy 90 ország 8500 lektorált, 1947-től megjelent folyóirata alapján több, mint 32 millió indexelt tételt tartalmaz az orvosbiológia, gyógyszerészet, klinikai orvostudomány és egészségtudomány területeken.

A Thieme kiadó orvosi e-könyvcsomagja mostantól állandó előfizetés keretében elérhető. A 117 tankönyv, atlaszok, összefoglaló zsebkönyvek, tesztgyűjtemények és a hozzájuk tartozó multimédiás tartalmak segítik a hallgatók és az oktatók munkáját.

Egyetemünkön elérhetővé vált az Acland's Video Atlas of Human Anatomy, amely valódi videófelvételekből felépített anatómia atlasz, részletgazdag preparátumokkal, valamint Robert D. Acland alapos, de könnyen érthető magyarázataival, és azok leirataival kiegészítve.

Elérhető egyetemünkön a Thieme Teaching Assistant anatómia csomagja.

Idén tavasszal is meghirdeti PhD kurzusát az SZTE Klebelsberg Könyvtár. Még lehet jelentkezni!

A tudományos kommunikáció területén az úgynevezett predátor folyóiratok (magyarul parazitának is szokták nevezni) komoly tudományos folyóiratnak tüntetik fel magukat, de tudományos minőséget nem biztosítanak. A cikkeket nem válogatják meg, nem végeztetnek szakmai bírálatot. Minden esetben a közlési vagy részvételi díjak beszedését tartják szem előtt, aki fizet, annak a cikke megjelenik.

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *