Bemutatkozás

A Fogszabályozási és Gyermekfogászati Tanszék a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának legnagyobb tanszéke. A tanszéken az oktatás mellett alapellátás, szakellátás és emeltszintű szakellátás történik.


A betegellátást biztosító szakorvosok közül többen gyermekfogászat és a fogszabályozás szakorvosai.
A Fogszabályozási és Gyermekfogászati Tanszék munkatársai az oktatás és a páciensek ellátása mellett kutatómunkát is végeznek. A kutatás eredményeit nemzetközi kongresszusokon is bemutatják oralis prezentációk és poszterek formájában.


A Fogorvostudományi Kar Fogszabályozási és Gyermekfogászati Tanszékén oktatás, kutatás és betegellátás történik. A graduális és posztgraduális oktatás során célunk az egységes kezelési szemlélet bevezetése, a legjobb tudományos ismeretek átadása, a kezelési módszerek tudatos, átlátható, kritikus alkalmazása, a konkrét klinikai helyzetnek megfelelő hatékonyabb ellátás, a sikeresebb gyógyítás, az esztétikus és egészséges fogazat érdekében.


Az integráció eredményeként a területi ellátási kötelezettséggel (oktatási, nevelési intézmények alapján kialakított körzetek) rendelkező gyermek- és iskolafogászati szolgálatok a Fogszabályozási és Gyermekfogászati Tanszékén működnek. Az ellátást nyújtó szolgálatok közül kilenc az iskolaépületeken belül működik, három praxis pedig a Klinika épületében.


Szeged város és vonzáskörzetéhez tartozó gyermekek fogszabályozása a Fogszabályozási és Gyermekfogászati Tanszéken (6720 Szeged, Tisza Lajos krt.64-66.) történik.


Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *