borito_hun

Egészséges száj világnapja 2023

Sikeresen lezajlott a 2023. március 20.-án megrendezésre került Egészséges Száj Világnapja!

Az SZTE FOK fogorvostanhallgatói és dentálhigiénikus hallgatói közreműködésével, a Magyar Fogorvosok Egyesületének programjához csatlakozva a „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030” keretében, szakorvosok irányítása mellett sztomato-onkológiai szűrővizsgálatot végeztünk. Több mint 100 ingyenes vizsgálat zajlott le a Széchenyi-téren felállított mobil szűrőállomáson. Nem volt beutaló, és a várólista is csak a sátor széléig tartott.


IMG_7202


A Szeged Tv által készített riportot itt tekinthetik meg:


Negyven vizsgálat ingyen, azonnal – Szegedi Híradó – 2023. 03. 20.

Több mint 100 ingyenes vizsgálatot végeztek el ma a Széchenyi-téren fölállított mobil szűrőállomáson. Nem volt beutaló, és a várólista is csak a sátor széléig tartott. Ma különösen a szájüreg vizsgálatára koncentráltak.

Közzétette: Szeged Televízió – 2023. március 20., hétfő




kep1A Magyar Fogorvosok Egyesülete az SZTE Fogorvostudományi Karával karöltve, egészségfejlesztő, egészségnevelő tevékenységükkel kívánják javítani az orális egészség szintjének indikátorait a gyermekpopuláció és a felnőttek esetében is.








kep3A Szájegészség Világnapja alkalmából, „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030” keretében, 2023. március 20.-án, a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja tavaszi nyitó rendezvényeként Szegeden, a Széchenyi téren vártuk a szűrőkamionban a gyermekeket és a felnőtteket.




Az Egészséges Száj Világnapja programra a következő kollégák képviselték karunkat:

 

  • Dr. Veres Andrea
  • Sarkadi Petra 5. évfolyam
  • Berkecz Miklós 5. évfolyam
  • Dr. Molnár Patrícia
  • Halász Hanna 5. évfolyam
  • Pató Alíz Eperke 5. évfolyam

A Hallgatóink és a Szakorvosaink részvételét és munkáját ezúton is köszönjük!


SZTE Fogorvostudományi Kar


kulcsuzenet_jollet_2

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *