csoportkep

44. ADEE fogorvosi találkozó Osloban

Évente megrendezésre kerül az egész Európát behálózó ADEE (Association for Dental Education in Europe) által szervezett fogorvosi oktatási találkozó.

Ez Európa egyik legjelentősebb eseménye, ahol a különböző európai országok oktatási tapasztalatait és ismereteit osztják meg a résztvevőkkel.


OD700

Az idei évben ezt az eseményt Norvégiában, az Oslói Egyetem Fogorvostudományi Karán tartották 2018. augusztus 22-24-én. A találkozón részt vettek Európa kiemelkedő szakemberei, valamint az itt rendezett kiállítás keretében mutatták be a szakma legújabb kutatási eredményeit és eszközeit. A Szegedi Tudományegyetem képviseletében meghívást kapott Dr. Baráth Zoltán a Fogorvostudományi Kar dékánja, illetve Prof. Dr. Nagy Katalin, a Szájsebészeti Tanszék vezetője, aki a már hagyományossá vált Európai Dékáni találkozó és Képzés szervezője és moderátora.


FEHDD


Több programot szenteltek az oktatás fejlesztését célzó tárgyalásoknak, köztük az FEHDD (Forum of European Heads & Deans of Dental Schools) Dékáni Fórumnak, mely alkalmat teremt az európában lévő fogorvostudományi karok vezetőinek eszmecseréjére, tapasztalataik kicserélésére és az egyes országokban működő jó gyakorlatok elsajátítására. A találkozó témája a fogorvosi egyetemek vezetői kompetenciájának kialakítása, és a FEHDD találkozó 3 éves jövőbeni programjának kidolgozása volt.

Az éves események közötti időben is az egyetemi vezetők a folyamatos kapcsolattartásra és egymás tapasztalatainak kicserélésére törekszenek.


Adee_logo


Az eseményről így nyilatkozott a szervező egyetem dékánja:


A few words from our ADEE2018 host

Paal Barkvoll Dean faculty of Dentistry Det odontologiske fakultet saying a few words on the importance of #ADEE2018 to him

Közzétette: Association for Dental Education in Europe ADEE

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *