OTDK_kep

Gratulálunk az SZTE Fogorvostudományi Kar hallgatóinak sikeres szereplése a XXXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencián!

Az idei évben 2013 után ismét a Szegedi Tudományegyetemen került sor az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Orvos- és Egészségtudományi Szekciójának lebonyolítására, amely a COVID-19 járványügyi helyzetre való tekintettel online formában történt 2021. április 6. és 9. között.

A 2021. április 6-i, Youtube-on követhető megnyitón a plenáris előadásokat Nobel vagy egyéb jelentős tudományos díjjal kitüntetett kutatók és Roska Tamás tudományos előadásra felkért posztdoktor tartották meg. A konferencia főszereplői természetesen azok a különböző egyetemek által delegált hallgatók, akik a helyi TDK konferenciákról továbbjutottak az OTDK-ra. A hazai és határon túli felsőoktatásban tanuló kb. 570 diákkörös hallgató mellett középiskolás tanulók is tartottak előadásokat a Konferencián.


A Konferencia során a Zoomon megtartott diákkörös előadások hossza maximum 10 perc lehetett, további 5 perc jutott a zsűri és a hallgatóság által feltett kérdések megválaszolására. Az ötfős zsűri, mely a Szegedi, a Semmelweis-, a Debreceni és a Pécsi egyetemek, illetve egyetemektől független jeles oktatókból és kutatókból állt, minden előadást értékelt. Az eredményhirdetés 2021. április 9-én ünnepélyes keretek között történt meg, ahol Dr. habil. Baráth Zoltán dékán úr hirdette ki a fogorvosi karok hallgatóinak helyezéseit szintén élő videófolyamon keresztül.


Az SZTE Fogorvostudományi Kar hallgatói ismét rangos eredményt értek el az Országos Tudományos Diákköri Konferencián.


Jakab_Andras


Dr. Jakab András Gábor PhD-hallgató I. helyezést ért el, emellett elnyerte az Magyar Fogorvosok Egyesülete (MFE) által kiadott díjat is.


Előadásának témája: Gépi gyökércsatorna tágító rendszerek fogakra kifejtett biomechanikai hatásainak in vitro összehasonlítása

Témavezető: Dr. Fráter Márk, egyetemi adjunktus


A tagozati I. helyezést elért hallgatók az OTDK-t követően Pro Scientia Aranyéremre pályázhatnak, illetve részvételi jogot szereznek a Szekció által 2021. szeptember 1. és 3. között személyes formában megrendezett prezentációs versenyre.


IMG_20201001_154724


Jókai Blanka Zsuzsanna V. éves hallgató különdíjban részesült.


Előadásának témája: Gyökérkezelt premoláris fogak üvegszálas anyagokkal történő restaurálhatóságának in vitro vizsgálata

Témavezető: Dr. Fráter Márk, egyetemi adjunktus


További eredmények a következő linken keresztül érhető el, valamint visszanészhető az eredményhírdetés a youtube-on.

Ünnepélyes díjkiosztó eredmények.

https://www.youtube.com/watch?v=Fl6G2QZatJQ


Minden résztvevőnek és az őket felkészítő témavezetőnek köszönjük az értékes munkáját. A díjazottaknak gratulálunk!

SZTE Fogorvostudományi Kar


Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *