Betegellátás


a Konzerváló és Esztétikai Fogászati Tanszéken


A konzerváló fogászat két fő részterülete, az endodoncia és a kariológia. A kariológia a fogak szuvasodásával, a károsodás helyreállításával foglalkozik, ezt különböző fajta tömések, betétek (inlay, onlay, overlay), vagy esetleg héjak és koronák elkészítésével érjük el. Endodoncián belül a fogbél megbetegedések gyógyításával, gyökérkezelésekkel végzünk terápiás ellátást.


bigstock_Mouth_Care_4955081_Tanszékünk nevében az esztétikai fogászat helyet kapott, ennek oka a tanszék dolgozóinak ez irányú érdeklődésén kívül, hogy az esztétikai fogászat tantárgy oktatása a tanszékünkön valósul meg Gerlóczy Pál (címzetes egyetemi docens, a Magyar Esztétikai Fogászati Akadémia elnöke) irányításával.


Célunk, hogy új technológiákat és anyagokat felhasználva magas színvonalon valósítsuk meg az egyetemi klinikai betegellátást. Kollégáink országunk határain belül és külföldön is több továbbképzésen, tanfolyamon aktív résztvevők. Ezen kívül saját tudományos kutatásokat folytatunk, hogy minél részletesebben megismerjük az általunk is alkalmazott anyagokat, módszereket. A tanszék dolgozóinak többsége egyetemi tevékenysége mellett magánfogorvosként is helyt áll, ezáltal bizonyítva, hogy az általunk képviselt tudás és célok nem csupán elméleti lehetőséget jelentenek, hanem a sikeres napi gyakorlatot szolgálják.


Tanszékünkön a betegellátást főként fogorvostanhallgatók és szakvizsgára készülő fogorvos-kollégák végzik. A felügyeletüket a tanszék szakorvosai látják el. A klinikára beutalóval érkező betegeket, ha nem szükséges sürgősségi ellátás, előjegyezzük, majd a lehetséges kezelési időpontról értesítjük.

 


Hallgatói előjegyzést lehet kérni telefonon is a (62)-545-287-es számon.


Betegeink kezelése 8.00 és 16.00 óra között lehetséges.

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *