Sofi_dijatado_20180707_L3300239_SZTE-FOK_kezdo_foto-Frank_Yvette

A tehetség nem marad észrevétlen - Vitray Tamás adta át az idei Sófi-ösztöndíjakat

A Sófi-ösztöndíjas hallgatók idén Vitray Tamás újságírótól vehették át elismeréseiket. A szegedi Sófi Alapítvány idén immár 17. alkalommal támogatott 13 tehetséges szegedi egyetemistát összesen 1,5 millió forinttal.

A szorgalom és a tehetség nem marad észrevétlen - e gondolattal köszöntötték az SZTE Tehetségpont részeként működő Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány idei ösztöndíjasait. Az ünnepséget a természettudományi kar diplomaosztójával egyben tartották - immár 17 alkalommal


Az SZTE kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatói Vitray Tamás újságírótól vehették át elismeréseiket szombaton a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A Kossuth-és Prima Primissima díjas újságíró, Kiváló Művész a magyar televíziózás legendás alakja a színművészeti egyetem professzor emeritusaként szívesen fogadta a felkérést. Elmondta: akik megküzdöttek a sikerért, azoknak előbb eszükbe jut segíteni másoknak is.


Sófi díjátadó 2018.07.07. (fotó: Frank Yvette) Galéria ( Fotó: Frank Yvette)


A 2017/2018-es tanévben is összesen 1,5 ösztöndíjjal jutalmazta a Sófi alapítvány a tehetségeket. Sófi Ösztöndíjjal (fődíjjal) öt mesterszakos hallgatót ismertek el. Bősze Zsuzsanna matematikushallgató a véletlenszerű folyamatok, Csákány Lóránt 18 országban összesen 75 díjjal elismert fotós orvostanhallgatóként a keringési zavarok kutatója, Kovács Balázs nyelvész a múlt idők nyelvi vizsgálatával foglalkozik. Szepes Borbála orvostanhallgató az agyi keringést, Szives Márton ütőhangszeres tanár szakos hallgató pedig a marimba-játékot tanulmányozza.

Sófi Ösztöndíjas biológushallgató lett – amely 100 ezer forintos elismeréssel jár – Almási Éva, aki a hasadtlemezű gombákat vizsgálja genetikai szempontból és Molnár Árpád , aki a keresztesvirágú növények szelén-terhelését elemzi.

Sófi-különdíjban ebben az évben is hatan részesülnek. Fábián Zita vegyészhallgató enzimekkel, Gombos Jarmo Juhani nemzetközi tanulmányok szakos hallgató a Brexit hatásaival, Mihalkó József leendő élelmiszermérnök a többváltozós folyamatszabályozással, Nagy Eszter fizikushallgató lézerkutatásokkal, Pataki Bettina jogászhallgató gyermekek sérelmére elkövetett bűnügyekkel, Szántai Márk tanár szakos hallgató a vidékiség mintázataival foglalkozik a kortárs prózában.

A Szegedi Tudományegyetem Sófi Alapítvány a Szegedi Tehetségekért Díjjal Herczeg Tamás PhD, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatójának tevékenységét ismerte el. Az SZTE Sófi Alapítvány Kuratóriuma az idei Médiadíjat lapunk újságírójának, Kiss Tímeának ítélte oda.


Forrás: delmagyar_logo1

Fotó: Frank Yvette

Hírek RSS

Friss hírek

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • *
  november 21.
  18:30 - 20:30
  Beszélgetés a digitális felsőoktatásról Regisztráció fent a "Jegyek" pontnál vagy itt (ajánlott): https://goo.gl/forms/akKoiahciwdClvrI2 A részvétel DÍJMENTES.
 • *
  november 22. 18:00 - december 9. 00:00
  Kiállítást megnyitja: Dr. Nagy Imre, művésztörténész
 • *
  november 23.
  13:00 - 17:30
  Az esemény programjairól pontos információt később osztunk meg.
 • *
  november 23.
  19:00 - 22:00
  A tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva idén is várunk minden kedves érdeklődőt Karrier Börze rendezvényünkön. Amennyiben a közeljövőben bővíteni tervezi rendelőjét, esetleg új kollégát keres, és szeretne csapatában egy kiválóan képzett, lelkes, felelősségteljes, fiatal fogorvost, jöjjön el és ismerje meg a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának végzős hallgatóit! Amennyiben kérdése van, vagy regisztrálni szeretne, keressen minket a fogkarrierborze@gmail.com e-mail címen. Szeretettel várjuk!
 • *
  november 29.
  08:00 - 15:00
  A nyílt nap információs oldala mellett javasoljuk az egyetem honlapjának és a karok honlapjainak áttekintését is további információkért.