Sofi_dijatado_20180707_L3300239_SZTE-FOK_kezdo_foto-Frank_Yvette

A tehetség nem marad észrevétlen - Vitray Tamás adta át az idei Sófi-ösztöndíjakat

A Sófi-ösztöndíjas hallgatók idén Vitray Tamás újságírótól vehették át elismeréseiket. A szegedi Sófi Alapítvány idén immár 17. alkalommal támogatott 13 tehetséges szegedi egyetemistát összesen 1,5 millió forinttal.

A szorgalom és a tehetség nem marad észrevétlen - e gondolattal köszöntötték az SZTE Tehetségpont részeként működő Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány idei ösztöndíjasait. Az ünnepséget a természettudományi kar diplomaosztójával egyben tartották - immár 17 alkalommal


Az SZTE kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatói Vitray Tamás újságírótól vehették át elismeréseiket szombaton a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A Kossuth-és Prima Primissima díjas újságíró, Kiváló Művész a magyar televíziózás legendás alakja a színművészeti egyetem professzor emeritusaként szívesen fogadta a felkérést. Elmondta: akik megküzdöttek a sikerért, azoknak előbb eszükbe jut segíteni másoknak is.


Sófi díjátadó 2018.07.07. (fotó: Frank Yvette) Galéria ( Fotó: Frank Yvette)


A 2017/2018-es tanévben is összesen 1,5 ösztöndíjjal jutalmazta a Sófi alapítvány a tehetségeket. Sófi Ösztöndíjjal (fődíjjal) öt mesterszakos hallgatót ismertek el. Bősze Zsuzsanna matematikushallgató a véletlenszerű folyamatok, Csákány Lóránt 18 országban összesen 75 díjjal elismert fotós orvostanhallgatóként a keringési zavarok kutatója, Kovács Balázs nyelvész a múlt idők nyelvi vizsgálatával foglalkozik. Szepes Borbála orvostanhallgató az agyi keringést, Szives Márton ütőhangszeres tanár szakos hallgató pedig a marimba-játékot tanulmányozza.

Sófi Ösztöndíjas biológushallgató lett – amely 100 ezer forintos elismeréssel jár – Almási Éva, aki a hasadtlemezű gombákat vizsgálja genetikai szempontból és Molnár Árpád , aki a keresztesvirágú növények szelén-terhelését elemzi.

Sófi-különdíjban ebben az évben is hatan részesülnek. Fábián Zita vegyészhallgató enzimekkel, Gombos Jarmo Juhani nemzetközi tanulmányok szakos hallgató a Brexit hatásaival, Mihalkó József leendő élelmiszermérnök a többváltozós folyamatszabályozással, Nagy Eszter fizikushallgató lézerkutatásokkal, Pataki Bettina jogászhallgató gyermekek sérelmére elkövetett bűnügyekkel, Szántai Márk tanár szakos hallgató a vidékiség mintázataival foglalkozik a kortárs prózában.

A Szegedi Tudományegyetem Sófi Alapítvány a Szegedi Tehetségekért Díjjal Herczeg Tamás PhD, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatójának tevékenységét ismerte el. Az SZTE Sófi Alapítvány Kuratóriuma az idei Médiadíjat lapunk újságírójának, Kiss Tímeának ítélte oda.


Forrás: delmagyar_logo1

Fotó: Frank Yvette

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 27.
  10:00 - 13:30
  Elméleti Orvostudomány: Dr. Buzás Krisztina, interdiszciplináris/elméleti orvostudományból PhD-val rendelkező tudományos főmunkatárs (SZTE FOK Orálbiológiai és Kísérletes Fogorvostudományi Tanszék)
 • *
  április 17. 12:00 - 21. 08:00
  Idén is megrendezésre kerül a tavaszi szünetben a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi, Gyógyszerésztudományi és Fogorvostudományi Karok Hallgatói Önkormányzatainak közös tábora felvételizők számára. Velünk sikeresen készülhetsz az érettségire, mivel egyetemi oktatók a biológia érettségi kritikus területeit kiemelve, az aktuális követelményekhez igazítva biztosítanak intenzív felkészítést az előadások során. Továbbá Kémia és Fizika tantárgyból a szükséges elméleti tananyag mellett kiscsoportos foglalkozások keretei között a szóbeli vizsgára szükséges kísérletek gyakorlása is biztosított. Az elméleti és gyakorlati oktatás mellett a kikapcsolódásra is sor kerül és csapatépítő programokkal várunk titeket, ahol Szeged város nevezetességei mellett leendő évfolyamtársaitokkal is megismerkedhettek. Jelentkezés és további információk hamarosan!
 • *
  május 10. - 11.
  Egész napos
  A regisztráció 2019. január 7-én nyílik!