University_of-Cambridge_SZTE-FOK_kezdo

Tájékoztató a Cambridge-i Egyetem PhD- és mesterképzésekre szóló magyar ösztöndíj programjáról

A londoni Magyar Nagykövetség kezdeményezésére és közreműködésével létrejött a Cambridge-i Egyetemen a magyar ösztöndíj program, amelyre magyar hallgatók pályázhatnak tetszőleges témában PhD-képzésre, valamint közgazdasági és pénzügyi témában mesterképzésre. Az ösztöndíj pályázatot kiírták, a jelentkezéseket közvetlenül a Cambridge-i Egyetemhez kell benyújtani.

Benyújtási határidő

2016. január 6.

A Cambridge-i Egyetem meghirdette a nagykövetségünk és az egyetem együttműködése nyomán tavaly kezdeményezett, több körben egyeztetett, magyar diákok számára cambridge-i ösztöndíj lehetőséget biztosító programot. A program két komponense: a Simonyi Cambridge Ösztöndíj, amelyre tetszőleges témában pályázhatnak magyar hallgatók a Cambridge-i Egyetemen folytatott PhD-tanulmányaik finanszírozására, valamint a Pallas Athéné Hungary Cambridge Ösztöndíj, amelyre közgazdasági és pénzügyi témákban pályázhatnak magyar hallgatók a Cambridge-i Egyetemen folytatott mesterfokozatú tanulmányaiknak finanszírozására. A Cambridge-i Egyetemen a PhD-képzés jellemzően három, míg a mesterképzés egy éves időtartamú. Az ösztöndíjak általában fedezik a képzés időtartama alatt a tandíjat és a havi stipendiumot.

 

Pályázni közvetlenül a Cambridge-i Egyetem online felületén lehet a képzési kurzus kiválasztása után az online jelentkezési lap kitöltésével. A 2016/17-es tanévre a magyar hallgatók posztgraduális (PhD és mester) képzésekre történő jelentkezési határideje 2016. január 6. Ugyanakkor lehetnek szakonként eltérések a határidőket illetően, amely információ a Cambridge-i Egyetem honlapján megtalálható.

 

 

A kapcsolódó hirdetmények itt találhatóak:

https://www.cambridgetrust.org/scholarships/

https://www.cambridgetrust.org/scholarships/?country=Hungary&submit=Search

https://www.cambridgetrust.org/partners/charles-and-lisa-simonyi-fund-for-arts-and-sciences

https://www.cambridgetrust.org/partners/pallas-athene-domus-animae-foundation

http://www.graduate.study.cam.ac.uk/how-do-i-apply?ucam-ref=global-header

 

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *