Bemutatkozás

Fogpótlástani Tanszék

A Tanszéken elsősorban a hiányzó fogak pótlásával foglalkoznak a kollégák, a szakképzésben résztvevő fiatal fogorvosok és a hallgatók.



A hiányzó fogak funkcionális és esztétikai problémákat is okoznak, ezért szükséges mielőbbi pótlásuk. A Tanszéken indikációtól függően a fogművek minden fajtája készül: teljes és részleges borítókoronák, csap segítségével elhorgonyzott koronák, hidak és részleges valamint teljes kivehető műfogsorok. A részleges protézisek készítésekor a lehetőségeknek megfelelően öntött kapcsokat, vagy más típusú, úgynevezett precíziós rögzítő elemeket (csúsztatókat, teleszkóp koronákat stb.) alkalmazunk az elhorgonyzásra.



A fogszabályozó kezelés befejezése után, amennyiben szükséges, pótlásokat készítünk a fogak, fogívek fejlődési rendellenességével születettek számára is.



Lehetőség van ún. műgyökér (fogászati implantátum) beültetésére is, ennek segítségével elkerülhető a saját fogak lecsiszolása, vagy kivehető protézis helyett rögzített híd készíthető. Az implantációs fogpótlás szinte ugyanúgy használható, mint a természetes fogakra készülő. Az implantátumok felhasználásával készülő pótlásokról csak körültekintő betegvizsgálat után lehet dönteni



Az állkapocsízület funkcionális megbetegedéseinek komplex kezelése is a Fogpótlástani Tanszék speciális feladata.


Az esetek nagy részében a betegek előzetes kezelését is elvégezzük, vagy megszervezzük a többi Tanszékkel együttműködve.



Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *