Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK legújabb hírek

Angola nagykövete a szegedi egyetemen

angolai_nagykovet_kiemelt_nagy


A Szegedi Tudományegyetemre látogatott Angola Köztársaság nagykövete. Lizeth N. Satumbo Pena és az SZTE vezetőinek megbeszélésein új ösztöndíjas hallgatók fogadásáról is szó esett.

2015. március 27.


A szegedi egyetem nemzetközi törekvései összhangban állnak a magyar kormány déli nyitásról szóló elképzeléseivel. A Szegedi Tudományegyetem örömmel fogadja a külföldi hallgatókat, egyre több szakon teszi lehetővé az angol nyelvű képzést – hangzott el Lizeth N. Satumbo Pena, Angola Köztársaság nagykövete 2015. március 24-i látogatásán. Az angolai diplomata találkozott Szabó Gáborral. Az SZTE rektora fölidézte az egyetem korábbi angolai kapcsolatait, a rangsorokra is utalva elhelyezte a Tisza-parti universitast a felsőoktatás világtérképén.

 

Az ásványi kincsekben gazdag dél-nyugat-afrikai ország tervei között szerepel, hogy megnöveli az eddig külföldön tanuló fiatalok számát – tudtuk meg Nagy Katalintól. Az SZTE nemzetközi kapcsolatokért felelős rektori főmegbízottja elárulta: azt szeretnék, ha új angolai ösztöndíjasok érkeznének Szegedre. Erre jó lehetőséget kínál a Stipendium Hungaricum program. E kormányközi megállapodásokon alapuló együttműködésnek bevont országok köre folyamatosan bővül, már részese Angola.


Angolai_nagykovet
Angola nagykövete a szegedi egyetemen - GALÉRIA

 

Öt fős delegáció élén érkezett Szegedre Lizeth N. Satumbo Pena. Az angolai nagykövet tárgyalásainak hátteréről Nagy Katalin elmondta: „Bemutattuk és bebizonyítottuk, hogy Szeged a leendő angolai hallgatók számára a legmegfelelőbb hely, Európa 8. legjobb egyetemi városa. Felvázoltuk, milyen szakokon kínálunk angol nyelvű képzést. De az is felmerült, hogy nyelvi előkészítő évet követően magyarul tanulnának Szegeden az angolai diákok.”

 

A megbeszéléseket követően az angolai nagykövet és kísérete sétát tett Szeged belvárosában, megismerkedett a magyar gasztronómiával


Forrás: szte_info_logo_kicsi

Fotók: KDZs