Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK legújabb hírek

Sziesztázz az egyetemi könyvtárban!


SZTE Klebelsberg Könyvtár „SZIESZTA polc'


2015. február 13-tól szórakoztató, friss, ismeretterjesztő és pihentető könyvek válogatása várja az SZTE Klebelsberg Könyvtár látogatóit az I. emeleti olvasóteremben a csigalépcső közelébenben lévő „SZIESZTA polcon”.


2015. február 20.

szieszta_polc_tik

„Buszon, vonaton, villamoson, órák közt, délben, este: olvass valami könnyűt, minden hónapban mást. Válogass kedvedre és hozd vissza minél előbb az elolvasott könyvet!” Ez a két mondat áll az SZTE Klebelsberg Könyvtár legújabb polcának oldalán.


Az egyetemi bibliotéka évek óta végez látogatói körében olvasói elégedettség felmérését. Legutóbb sokan jelezték, hogy szívesen olvasnának „könnyedebb” irodalmi műveket is. Ezért a könyvtár munkatársai SZIESZTA polccal várják a látogatókat. Megtalálhatóak itt a legfrissebb krimik, a romantikus könyvek, az ismeretterjesztő művek is. A szabadidős tevékenységekkel, például a sporttal, gasztronómiával, kertészkedéssel kapcsolatos irodalom is ide kerül. A polc anyagát az olvasói kérések alapján rendszeresen frissítik. Mivel a polc funkciója, hogy az itt elhelyezett példányok minél sűrűbben és gyorsabban cserélődjenek az olvasók kezében, így csak 4 hétre kölcsönözhetőek és nem hosszabbíthatók.

A lelkes olvasók a polcon elhelyezett színes post-iteken írhatják meg, hogy mit olvasnának még szívesen (akár szerzőt vagy konkrét könyvcímet is!), mi a véleményük az új gyűjteményről vagy az elolvasott könyvről.


Minden sziesztázni vágyót szeretettel várnak a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtárában!


Forrás: szte_info_logo_kicsi