Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK hírarchívum  --  SZTE FOK 2014. október

Bringázzunk együtt munkába!


BEM_2014


2014. október 31-ig még lehet regisztrálni a Bringázz munkába! programra, amelyet a Magyar Kerékpáros Klub hirdet meg évek óta ősszel és tavasszal. A kampányt most 14. alkalommal indították el, hogy népszerűsítsék az otthonok és munkahelyek közötti kerékpáros munkába járást.

A szervezet szegedi képviselői 2014. október 9-én, csütörtökön reggel bringás reggelivel köszöntik a bicajosokat, szokás szerint a Dóm téren.


2014. október 07.


A hónap végéig még lehet regisztrálni a Bringázz munkába! programba, amelyet a Magyar Kerékpárosklub szervez, most már 14. alkalommal. A kerékpárral munkába járók a Bringázz munkába! honlapon regisztrálhatják megtett kilométereiket, és a 8. alkalom után oklevelet is kapnak. A programban nem csupán egyénileg lehet részt venni, de vállalati regisztrációra is van lehetőség, sőt, iskolák is részt vehetnek benne.


A kerékpárosklub arra kéri a bringásokat, hogy ösztönözzék kollégáikat arra: a tömegközlekedés és az autó helyett válasszák a kerékpárt! A bizonytalanok ugyanis meggyőzhetők: egy igazi bringás számára ugyanis mindegy, hogy esik az eső vagy a hó, hogy fúj a szél, hogy hideg vagy meleg van. Hiszen a kerékpározásnak számos előnye van: egészséges, nem szennyezi a környezetet, és gyorsan el lehet jutni egyik helyről a másikba városon belül, még a forgalmi dugók idején is.


A kerékpárosokat hagyományosan most ősszel is várják bringás reggelire: most csütörtökön, 2014. október 9-én a Magyar Kerékpárosklub Szeged Területi Szervezetének aktivistái a bringával munkába vagy iskolába tekerőket keksszel, üdítővel és túró rudival ajándékozzák meg, hogy segítsék pótolni a reggel sokszor hiányzó energiát. A bringásokat 7 és 8 óra között várják a Dóm téren.

 

Forrás: szte_info_logo_kicsi

Nyemcsok Éva Eső