Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK hírarchívum  --  SZTE FOK 2014. június

Július 1-jén Semmelweis-nap és Köztisztviselők Napja munkaszüneti renddel


Semmelweis_nap_2014


A magyar egészségügy kiemelkedő ünnepe július 1-je, ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Ugyanakkor minden évben július 1-jén ünnepelik a Köztisztviselők Napját is. Az egészségügyben a munkaszüneti napnak megfelelő rendben dolgoznak, a köztisztviselőket foglalkoztató intézmények csak ügyeletet tartanak.

2014. június 30.


Az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV. törvény 15/B § alapján 2011. január 1. napjától kezdődően az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra és egészségügyben dolgozókra kiterjedően minden év július 1. napja (mely 2014-ban keddi napra esik) „Semmelweis-nap”, amely munkaszüneti napnak minősül. Így 2014. július 1-jén a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi szervezeti egységében munkaszüneti napra vonatkozó munkarend szerint történik a betegellátás.


Július 1-jén van a Köztisztviselők Napja is, melyet 1997 óta ünneplik Magyarországon. 1992-ben ezen a napon lépett életbe a köztisztviselői törvény, a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 71/A. §-a alapján július 1-je Magyarországon a Köztisztviselők Napja, amely a közigazgatási szerveknél dolgozó köztisztviselők részére munkaszüneti nap, ezért a hivatalok – a minisztériumok, közigazgatási hivatalok, megyei önkormányzati hivatalok, polgármesteri hivatalok, okmányirodák, az APEH, az OEP, valamint más, köztisztviselőket foglalkoztató intézmények –csak ügyeletet tartanak.

 

SZTEinfo