Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK hírarchívum  --  SZTE FOK 2013. augusztus

Leendő fogorvosok praktizálnak a SZIN-en


SZIN_2013_FOKHOK_szures


Fogunk állapotáról is visszajelzést kaphatunk a SZIN-en – a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar hallgatói ingyenes fogászati szűrést végeznek. Az SZTE több egysége is képviselteti magát a fesztiválon.

2013. augusztus 22.


Fehér köpenyben, gumikesztyűben, maszkban várakoznak pácienseikre a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar hallgatói a SZIN-en.

Az első napon, augusztus 21-én tucatnyian gondolták úgy, hogy két fröccs között beülnek a sátorba állított fogorvosi székbe. Juhász Tamás és Varga Csaba az SZTE Médiacentrum dolgozóit is megvizsgálták. Az ingyenes tanácsadás mellé kaptunk ajándékba fogkrémet és egy telefonszámot is: ha később összeszednénk a bátorságunkat, és ellátogatnánk a fogklinikára, teljes ellátásra.

 

szin 2013Augusztus 21-től 24-ig egyébként a Szegedi Tudományegyetem több egysége is képviselteti magát a Szegedi Ifjúsági Napokon, a civil faluban: az SZTE Kommunikációs és Marketing Igazgatóság egy rövid teszttel készült, benne olyan kérdésekkel, mint például, hogy hány kara van az SZTE-nek (12), és hogy milyen állat szerepel a címerében (griff). A helyes válaszokért cserébe ajándék járt. Az érdeklődő középiskolások az SZTE-n induló képzésekről is tájékoztatást kaphatnak. Az SZTE Alma Mater közösséget épít a SZIN-en: gyűjti az SZTE-n végzett hallgatókat. A standnál fotózkodhatunk is: egy roll up segítségével Szent-Györgyi Albert és József Attila társaságában mosolyoghatunk a fényképről.

 

Az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ munkatársai, valamint az SZTE Általános Orvostudományi Kar orvosai, rezidensei is várják a SZIN-ezőket: tanácsadással és helyszíni szűrésekkel növelik a látogatók egészségtudatosságát.

 

Forrás: SZTEinfo