Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK legújabb hírek
SZTE FOK legújabb hírek

zold_egyetem_SZTE-FOK

A Szegedi Tudományegyetem Magyarország legzöldebb egyeteme, a 2014-es UI GrennMetric felmérés alapján. A környezettudatos szemléletmódot középpontba állító SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) egy zöld hírlevél elkészítésébe kezdett, melyhez az egyetemi polgárok segítségét is kérik.

Hallgatói ösztöndíjlehetőségek Tunéziába, SZTE ÁOK, 2015

Az oktatás és a tudomány területén való tunéziai-magyar együttműködés vonatkozásában 2013. december 2-án aláírt munkatervnek megfelelően a tunéziai Felsőoktatási és kutatási minisztérium az alábbi ösztöndíjlehetőségeket biztosítja...

Az Association for Dental Education in Europe (ADEE) egy független, az európai felsőfokú fogorvosképzés szakembereit tömörítő nagy múltú szervezet, melynek küldetése az európai fogorvosképzés minőségének fejlesztése, nagy hangsúlyt fektetve az egyetemi oktatók folytonos szakmai fejlődésének biztosítására, valamint a képzés minőségfejlesztését célzó kutatások támogatására.

Demonstrátori pályázat 2015
2015. július 23.


Az SZTE Fogorvostudományi Kar

DEMONSTRÁTORI PÁLYÁZATÁNAK

leadási határideje:

2015. augusztus 07.

Helye: SZTE FOK Dékáni Hivatal


Demonstrátori pályázat

SZTE FOK Demonstrátori Szabályzat - KT-2013-01-28

SZTE FOK Űrlap demonstrátori pályázathoz - KT-2015-07-23

fotozas_kiemelt_nagy

Több intézményi kiadvány címlapját előkészítve fotózásra hívja a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit az SZTE Közkapcsolati Igazgatóság.

szaknyelvi_kepzes_FOK


A jelentkezés 2015. augusztus 3-ig meghosszabbítva!

rektori_nyar_kiemelt_nagy

Augusztus 8-23. között a szegedi egyetem épületeinek nagy része zárva tart. Természetesen a betegellátó intézményekre ez NEM vonatkozik!

mentor-opt

Jelentkezési határidő:

2015. július 19. éjfél

20150709kinenevzes112_SZTE-FOK_kezdo2

Átadó ünnepségnek nevezik a Szegedi Tudományegyetemen azt a különleges alkalmat, amikor vezetői megbízásokat és kinevezéseket, kitüntetéseket nyújt át a Szegedi Tudományegyetem rektora az arra érdemeseknek.

japan_kiemelt_nagy2

A japán "tudásváros" és Szeged egyeteme együttműködéséről született megállapodás. A Tsukubai Egyetem nemzetközi kapcsolatokért felelős főmegbízottja látogatott a Szegedi Tudomnyegyetemre, ahol a természet- és a gazdaságtudományi képzésről is tájékozódott.

Süfi dij 2015 (fotó: Frank Yvette - Délmagyarország)

Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendezőtől, Makk Károlytól vehették át idén a tehetséges egyetemisták a Sófi-ösztöndíjakat. Az összesen másfél millió forint értékű elismeréseket vasárnap az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar 2015. július 5-i diplomaosztó ünnepségén adták át.

FOK avatás 2015_DSC_3486 (fotó: Jónás Krisztián)

2015. június 27-én 10 órai kezdettel az egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjának kongresszusi termében rendkívüli Fogorvosdoktor Avató Ünnepi Szenátus Ülést tartottak.

QS Stars „Reimagine Education”
2015. június 22.

QS_Stars_Reimagine_Education_palyazat_2015_SZTE-FOK_kezdo

Pályázati felhívás innovatív oktatási módszerek nemzetközi világversenyére felsőoktatási intézmények számára.

részletek pdf-ben

weboldal

fok_konferencia_kiemelt_nagy

Az SZTE Fogorvostudományi Kar egy évtizedes hagyományú tudományos továbbképzését 2015. május 8-9. között tartják az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A mintegy 800 résztvevős tanácskozás programjába őexcellenciája Jean-François Paroz svájci nagykövet is bekapcsolódott.

ir_nagykovet_kiemelt_nagy

A meglévő kapcsolatok erősítése, a jövőbeni együttműködési lehetőségek áttekintése céljából 2015. április 16-án a Szegedi Tudományegyetemre látogatott Őexcellenciája Kevin Dowling. Az SZTE képviselőivel folytatott megbeszélés után a Tisza-parti universitason tanuló ír hallgatókkal is találkozott Írország budapesti nagykövete.

Alma_Mater_fotopalyazat_2015_tavasz_SZTE-FOK_kezdo

Az SZTE Alma Mater "Ahol múlt és jelen találkozik" címmel hirdet fotópályázatot.

Beküldési határidő: május 31.

2015. április 17.

Alma_Mater_koncert_FOK_kezdo


Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt az SZTE Alma Mater és a Zeneművészeti Kar közösen szervezett "Alma Mater Classic III." koncertjére, náprilis 27-én (hétfőn) 19 órakor a ZMK Fricsay Ferenc Hangversenytermébe.

lazits

Az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ és a TIK közös, egész napos rendezvénye. Délelôtt a stresszoldás mozgalmasabb módját választhatod: zenés torna, csocsó, ping-pong, meglepetések.

2015. április 16.
2015. április 15.
2015. április 14.

szen2015_kiemelt_nagy

Három feledhetetlen nap, a hazai zenei élet krémje és több ezer SZTE-s hallgató! Ezt nyújtja Szeged egyik legújabb fesztiválja, a Szegedi Egyetemi Napok, azaz a SZEN. 2015. április 23-25. között második alkalommal rendezi meg a SZEN-t az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzata.

Abderraouf Betbaleb Tunézia nagykövete Szegeden 2015.04.08.

Abderraouf Betbaleb tunéziai nagykövet 2015. április 8-án a Szegedi Tudományegyetemen az együttműködésről és ösztöndíjprogramról tárgyalt.

SZTEhetsegpont_FOK_1170x430

A Szegedi Tudományegyetem tehetséggondozó szervezete nagyvállalatokkal és egyetemi egységekkel együttműködve 2015-ben is meghirdeti ösztöndíjait. A Tisza-parti universitas hallgatóit támogató ösztöndíjakra 2015. április 30-án 12 óráig várják a pályázatokat.

2015. április 07.

Egyetemi_Tavasz_2015_SZTE-FOK_kezdo


Az Egyetemi Tavasz a Szegedi Tudományegyetem tavaszi rendezvénysorozata, melyet 2004 óta minden áprilisban megrendez az SZTE Kulturális Iroda.

veradas_kiemelt_nagy


„Találd meg magadban a hőst! Adj vért!” – buzdít mindenkit a Magyar Vöröskereszt szlogenje. A szegedi egyetem polgárai áprilisban ismét csatlakozhatnak az önkéntes véradók táborához. Ezzel is támogathatják a jelenleg a harmadik helyen álló Szegedi Tudományegyetemet a 9. Országos Felsőoktatási Véradóversenyben.

fuveszkert_husvet_kiemelt_nagy


A Húsvéti ünnepek alatt is tárt kapukkal várja a látogatókat a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje. A 17 hektáros „zöld szigeten” közel 5000 növényfajjal és fajtával ismerkedhetnek meg a látogatók.


4thyear_KDZs_N6744_SZTE-FOK_kezdo


Magas szintű oktatás, számos idegen nyelvű kurzus és gazdag kulturális élet. Így jellemzik a szegedi egyetemet az intézmény külföldi hallgatói. A diákok az SZTE-n folyó oktatói munkát és egyetemi életet kiemelkedő elégedettségi díjjal is elismerték.

delmagyar.hu (Nemzetköziesítés ...)


Négyről közel negyvenre nőtt a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán tanuló külföldi hallgatók száma Nagy Katalin dékánságának kezdete óta. A számok mutatta dinamizmussal kezdett hozzá új feladatához az SZTE nemzetközi kapcsolatokért felelős főmegbízottja.

angolai_nagykovet_kiemelt_nagy


A Szegedi Tudományegyetemre látogatott Angola Köztársaság nagykövete. Lizeth N. Satumbo Pena és az SZTE vezetőinek megbeszélésein új ösztöndíjas hallgatók fogadásáról is szó esett.


fold_oraja_2015_SZTE-FOK_kezdo


Március 28. (szombat) az a nap, amikor a fények egy órára kialszanak. Este fél 9-től fél 10-ig borul sötétségbe a világ, köztük az SZTE TIK is! Rengeteg programmal, szórakozási lehetőséggel és egy kis meglepetéssel is készülnek a szervezők! Ünnepeljük együtt az áramszünetet!


20150318_Szeged_KDZs_5472_SZTE-FOK_kezdo


A frankofón államok magyarországi képviseletében, az Alliance Franciase és az SZTE Frankofón Egyetemi Központ együttműködésében szervezett Frankofónia Fesztivál záró programján vett részt Jean-François Paroz. Svájc magyarországi nagykövete találkozott az SZTE vezetőivel is.


Az EDSA (European Dental Student Association) egy non-political szervezet. 1988-ban Párizsban alakult és Európa szinte minden részéről, számos egyetemről csatlakoztak hozzá fogorvostan-hallgatók. Magyarországról egyedül a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kara tagja a szervezetnek.



A Fogorvostudományi Karnak azon megtiszteltetésben van része, hogy 2015 augusztus 26-29 között Communication and Interaction in Dentistry témában az ADEE-vel együtt Szegeden rendezheti meg a fogorvosképzés legnagyobb éves európai konferenciáját.

napfogyatkozas_kiemelt_nagy


Ismét napfogyatkozást láthatunk Magyarországról 2015. március 20-án, pénteken a délelőtti órákban. A különleges égi jelenségről csillagászok tartanak bemutatót.

Nemzetközi kulturális est a TIK-ben


Hallgatóink a világ sokszínűségét mutatták be produkcióikkal


9. Könyvtári Éjszaka: 2015. március 18.


9. Könyvtári Éjszaka : 2015. március 18.



SZTE Klebelsberg Könyvtár „SZIESZTA polc'


2015. február 13-tól szórakoztató, friss, ismeretterjesztő és pihentető könyvek válogatása várja az SZTE Klebelsberg Könyvtár látogatóit az I. emeleti olvasóteremben a csigalépcső közelébenben lévő „SZIESZTA polcon”.



Alumni Mentorprogram 2015 - SZTE FOK pályazat


A program iránt érdeklődő hallgatók 2015. február 25-ig jelentkezhetnek a márciustól induló 4 hónapos mentorálási időszakra.


ProQuest cég PIVOT nevű szolgáltatása a Szegedi Tudományegyetemen


A Szegedi Tudományegyetem előfizetett a ProQuest cég PIVOT nevű szolgáltatására, mely összegyűjti az Amerikai Egyesült Államokban, az Európai Unióban, Ausztráliában és az ázsiai országokban angol nyelven elérhető pályázati forrásokat. Emellett a rendszer egyfajta kutatói partnerkeresési, nemzetközi kapcsolatépítési szolgáltatást is biztosít.

2015. január 30.


mentorprogram


Március elején indul az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjának újabb szakasza.

2015. január 25.


Erasmus+


A Szegedi Tudományegyetem az ERASMUS+ program keretében pályázatot hirdet a 2015/2016-os tanévre.

2015. január 22.


FOK Nyílt Nap 2015.01.10. (fotó: Kothencz-Kozma Melinda)


Az esős hideg és elszomorító időjárás ellenére ismét teltházas rendezvény volt az idei kari nyílt nap.

Új rektori főmegbízott az Egyetemen
2015. január 21.

Egyetemünk 12 kara nemzetközi kapcsolatainak ápolását, a külföldi hallgatók képzésének ösztönzését tekinti feladatának prof. Dr. Nagy Katalin, rektori főmegbízott.



Tráser László kérdezte Prof. Dr. Nagy Katalin rektori főmegbízottat.


2015. január 20.


SZTE FOK TDK 2015


2015. február 12. csütörtök 12:15

FOK B épület „Sárga” terem

(Szeged, Tisza Lajos krt. 83.)


SZTE ÁOK Tudományos Diákkör honlapja



zold_egyetem_SZTE-FOK


A legzöldebb magyar egyetem változatlanul a Szegedi Tudományegyetem, miközben tovább javította „zöld pozícióját”: 360 pályázó közül a 19. helyezést nyerte el a legújabb, a 2014. évi világranglistán. Az európai zöld toplistán a 11. a Tisza-parti universitas.


Tempus_dij_20150114_SZTE-FOK_kezdo_1


A magyar felsőoktatás nemzetköziesítése című konferencián osztották ki a „Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért 2014” pályázat díjait. A Szegedi Tudományegyetem két egységének – az SZTE Fogorvostudományi Kar és az SZTE Klebelsberg könyvtár – külföldi hallgatókért végzett munkáját és programját is elismerték.



uj_egyetemvezetes_2015_SZTE-FOK_Kezdo


Sajtótájékoztatón mutatkozott be a Szegedi Tudományegyetem megújult vezetése. A rektor tájékoztatóját követően az új rektorhelyettesek ismertették terveiket, majd az újonnan kinevezett kancellár vázolta elképzeléseit.


Az SZTE új vezetése 2015 (fotó: Herner Donát)


A Szegedi Tudományegyetem vezetése megújult a 2014-2015. tanévben. Az SZTE vezetőinek szakmai életútja alább olvasható.


madzsong-est_SZTE-FOK_kezdo


A nagy sikerre való tekintettel az SZTE Konfuciusz Intézete továbbra is egy fergeteges madzsong játékra invitálja a kedves érdeklődőket 2015-ben egyaránt!


animated-globeÉrdekességek a nagyvilágból


A 2014-es év sok érdekes újdonságot hozott mind a technológiában mind a kereskedelemben, izgalmas műszaki fejlesztések, új termékek kerültek piacra, de ez az év ugyanakkor sok szórakoztató – néha egy kicsit riasztó- sztorit is produkált!


A Szegedi Tudományegyetem szenátusa 2015. január 16-án 11 órakor tartja nyilvános ünnepi doktorrá avató ülését a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében.


educatio2015_SZTE-FOK_kezdo


Az SZTE is bemutatja 12 karának és Tanárképző Központjának a kínálatát a 2015. január 22-24. közötti Educatio Nemzetközi Szakkiállításon.


DélmagyarArchiv


Digitalizálja a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtára – a Somogyi-könyvtárral együttműködve – Magyarország legpatinásabb regionális napilapja, a Délmagyarország újságoldalait. Immár az 1910 és 1970 közötti időszak híreit is kereshetjük az archívumban.


QS_rangsor_SZTE-FOK_dsc093111

2014. december 08.


Dr. Vályi Péter PhD védése 2014.12.08.


Dr. Vályi Péter, az SZTE Fogorvostudományi Kar Parodontológiai Tanszékének munkatársa 2014. december 8-án sikeresen megvédte doktori értekezését.

2014. december 01.


Szent-Györgyi Albert


Huszonegyedik alkalommal kerül sor a Szegedi Tudományegyetem egészségügyi karainak immár hagyományos ünnepi rendezvényére, a Szent-Györgyi Napok programsorozatára. A központi eseményeket 2014. november 27. és 29. között tartották.


SZTE_nyilt_nap_2014_kdzs_N7445_kezdo


“Nyiss ajtót a jövődre!” – ezzel a felhívással várta a Szegedi Tudományegyetem a végzős középiskolás diákokat a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.


Egyetem_Napja_2014_FOK_kezdo_foto-Herner_Donat


A Szegedi Tudományegyetem kalendáriumának jeles napja november 11., az Egyetem Napjának Ünnepe.


tudomany_unnepe_FOK_kezdo_2


2014. november 14-én „Fogas kérdések” címmel tartott konferenciát a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar. A XXI. Szent-Györgyi Napok programsorozat nyitórendezvényének is számító programon parodontológiai, szájsebészeti, orálbiológiai, fogpótlástani és esztétikai fogászati témákról tanácskoztak.


Sonkodi István kiállításának megnyitója - SZTE Rektori 20141001


Az ünnepélyes fesztiválindítóval egybekötve megnyílt Sonkodi István onkológus, fogorvos professzor gyűjteményes kiállítása is.


Új BSc dentálhigiénikus képzés indult Szegeden - sajtótájékoztató


2014 őszétől új, az országban egyedinek számító képzést indított el az SZTE-n a Fogorvostudományi Kar és Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar: a szájüregi betegségek megelőzését segítő szakembereket képeznek.


2014. szeptember 25.
SZTE Tanévnyitó 2014 (fotó: Gaál Bernadett - SZEGEDma.hu)

A 2014-2015. tanév kezdetén a Szegedi Tudományegyetem 12 dékánja ad pillanatfölvételt az általa vezetett közösség örömeiről és gondjairól, a kar helyzetéről és céljairól - az SZTE Média Centrum fölkérésére. A dékáni interjút az SZTE-kar életét bemutató kisfilm illusztrálja.

SZTE Alma Mater Magazin - FOK különszám
2014. szeptember 15.


SZTE Alma Mater Magazin - FOK különszám 2014



Az SZTE Alma Mater Idén először kari különszámmal kedveskedik a Fogorvostudományi Kar volt hallgatóinak, volt és jelenlegi dolgozóinak.


Lapozgatáshoz kattintson a képre. Jó olvasgatást!

fogaszat_kiemelt

A beruházás ünnepélyes átadása kapcsán a Fogorvostudományi Kar fejlesztési, felújítási elképzeléseiről is tárgyalt az SZTE rektora és a kar dékánja az egészségügyért felelős államtitkárral.


FOK Speciális Centrum átadás 2014.09.03.



A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán kiemelt sajtóérdeklődéstől övezve 2014. szeptember 3-án átadásra került a „Fogyatékkal élő és egyéb speciális ellátást igénylő páciensek fogászati ellátási centruma”, ahol a középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékos, valamint a halmozottan sérült paciensek altatásban történő fogászati ellátására nyílik lehetőség.

kulfoldi_hallgatok_kiemelt


Magyar, angol és német nyelven tettek fogadalmat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi, illetve Fogorvostudományi Karán a gólyák.