Famelab_2018

FameLab – Tudomány-kommunikációs verseny

Elő tudod adni a kedvenc tudományos témádat 3 percben? Inspirálóan és izgalmasan tudsz beszélni fontos, tudományos kérdésekről? Jelentkezz a világ egyik vezető tudomány-kommunikációs versenyére!

14706-fitandcrop-595x335


Világszerte egyre nagyobb szükség van arra, hogy a kutatók hatékonyan és mindenki számára jól érthetően kommunikálják a tudományos eredményeket. Az ő sikereik inspirálják a jövő generációit, és egyúttal fogékonyabbá teszik a nagyközönséget az összetett kérdések iránt, és segítenek forrásokat találni a kutatásokhoz.


A FameLab a világ egyik vezető tudomány-kommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait - azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos témákról. Az első FameLab-et az angliai Cheltenham Tudományos Fesztivál szervezte. 2007-től a British Council közreműködésével a verseny nemzetközi lett, és eddig több mint 9,000 fiatal kutató vett részt rajta a világ minden tájáról. Idén 29 országban rendeznek helyi versenyeket Európában, Amerikában, Afrikában, a Közel-Keleten és Ázsiában. Az első magyarországi FameLab verseny a British Council és a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében valósul meg.


Itt a lehetőség csatlakozni az első magyarországi versenyhez!


A versenyre 18 éven felüli, természettudományi, műszaki, orvosi vagy matematikai témával foglalkozó diákok, kutatók vagy tanárok jelentkezését várják.


A résztvevőknek három percük van, hogy a meggyőzzék a zsűrit és a közönséget egy előadással, ahol a tartalom, az érthetőség és a személyes karizma is számít.


A győztes részt vehet a FameLab Nemzetközi Döntőjén a júniusi Cheltenham Tudományos Fesztiválon.


A jelentkezési határidő:

2018. március 26.


Jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével lehet.


A verseny 2018. februártól júniusig tart.


  • 2018. február 20: jelentkezés kezdete
  • 2018. március 26: jelentkezési határidő
  • 2018. április 5: elődöntő, Budapest
  • 2018. április 21-22: mesterkurzus a döntőbe továbbjutóknak, Budapest
  • 2018. május 14: FameLab Magyarországi Döntő, Budapest
  • 2018. június 5-10: FameLab 2018 Nemzetközi Döntő, Cheltenham


További részletek a British Council honlapján.

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *