18702_10241

Zseniális ötlettel rukkolnak elő az egyetemi könyvtárak a vizsgaidőszakban

Javában tart a vizsgaidőszak, az éjszakai baglyoknak kedvezve több egyetemi könyvtár meghosszabbította nyitvatartási idejét - van olyan könyvtár, ahol egészen éjfélig tanulhatnak az hallgatók. Jó hír ez a zajos kollégiumok lakóinak is, akik máshol nehezen tudnának felkészülni a vizsgákra.

Budapest

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem könyvtára, az OMIKK (Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár) Nagyolvasója 2018. december 10-től 2019. január 25-ig 8 és 22 óra között látogatható. A Budapesti Corvinus Egyetem könyvtára pedig 8-tól 21 óráig tart nyitva (a vizsgaidőszakban szombatonként is).


Debrecen

A Debreceni Egyetem Élettudományi Könyvtára reggel 8-tól egészen éjfélig fogadja a vizsgákra készülőket, de szombaton is lehet tanulni ebben a könyvtárban 10 és 20 óra között.


Pécs

Ahogyan arról már korábban írtunk, a téli vizsgaidőszakban éjfélig tart nyitva a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpontja, valamint a Csorba Győző Könyvtár is. Este nyolctól az egyik olvasóteremben, a tanulófülkékben és a közösségi tanulóban készülhetnek az egyetemisták a vizsgákra.


Szeged

A Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtára reggel 8-tól este 10 óráig van nyitva, szombatonként pedig 9-től 20 óráig a vizsgaidőszak ideje alatt.


Forrás: Eduline.hu

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • *
  március 25. 00:00 - 29. 00:00
 • *
  március 30.
  Egész napos
  -avagy kemény és lágyszövet menedzsment az implantológiában. Továbbképzés Szegeden - 2019.03.30. Jöjjön el, legyen részese egy színvonalas képzésnek, és vegye igénybe az extra kedvezményt! A tanfolyam árából 30.000 Ft levásárolható a Front-Dent teljes portfóliójából a képzést követő 3 hónapban! Előadó: Dr. Párkányi László, parodontológus szakorvos, egyetemi tanársegéd.
 • *
  április 17. 12:00 - 21. 08:00
  Idén is megrendezésre kerül a tavaszi szünetben a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi, Gyógyszerésztudományi és Fogorvostudományi Karok Hallgatói Önkormányzatainak közös tábora felvételizők számára. Velünk sikeresen készülhetsz az érettségire, mivel egyetemi oktatók a biológia érettségi kritikus területeit kiemelve, az aktuális követelményekhez igazítva biztosítanak intenzív felkészítést az előadások során. Továbbá Kémia és Fizika tantárgyból a szükséges elméleti tananyag mellett kiscsoportos foglalkozások keretei között a szóbeli vizsgára szükséges kísérletek gyakorlása is biztosított. Az elméleti és gyakorlati oktatás mellett a kikapcsolódásra is sor kerül és csapatépítő programokkal várunk titeket, ahol Szeged város nevezetességei mellett leendő évfolyamtársaitokkal is megismerkedhettek. Jelentkezés és további információk hamarosan!
 • *
  május 10. - 11.
  Egész napos
  A regisztráció 2019. január 7-én nyílik!
 • június 29.
  10:00 - 12:00