18702_10241

Zseniális ötlettel rukkolnak elő az egyetemi könyvtárak a vizsgaidőszakban

Javában tart a vizsgaidőszak, az éjszakai baglyoknak kedvezve több egyetemi könyvtár meghosszabbította nyitvatartási idejét - van olyan könyvtár, ahol egészen éjfélig tanulhatnak az hallgatók. Jó hír ez a zajos kollégiumok lakóinak is, akik máshol nehezen tudnának felkészülni a vizsgákra.

Budapest

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem könyvtára, az OMIKK (Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár) Nagyolvasója 2018. december 10-től 2019. január 25-ig 8 és 22 óra között látogatható. A Budapesti Corvinus Egyetem könyvtára pedig 8-tól 21 óráig tart nyitva (a vizsgaidőszakban szombatonként is).


Debrecen

A Debreceni Egyetem Élettudományi Könyvtára reggel 8-tól egészen éjfélig fogadja a vizsgákra készülőket, de szombaton is lehet tanulni ebben a könyvtárban 10 és 20 óra között.


Pécs

Ahogyan arról már korábban írtunk, a téli vizsgaidőszakban éjfélig tart nyitva a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpontja, valamint a Csorba Győző Könyvtár is. Este nyolctól az egyik olvasóteremben, a tanulófülkékben és a közösségi tanulóban készülhetnek az egyetemisták a vizsgákra.


Szeged

A Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtára reggel 8-tól este 10 óráig van nyitva, szombatonként pedig 9-től 20 óráig a vizsgaidőszak ideje alatt.


Forrás: Eduline.hu

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *