rozsa_borito

SZTE 100 mozdulj ki! - A karok által örökbefogadott rózsák

Az SZTE Alma Mater és az SZTE Sportközpont 2020 óta minden tavasszal SZTE Mozdulj! néven sportos kihívást hirdet az Egyetem volt és jelenlegi hallgatói és dolgozói számára.


A kihívásokban évről évre több mint százan sportolnak rendszeresen és küldik be a futásaik, kerékpározásaik, túrázásaik eredményeit. Idén a centenáriumi évhez kapcsolódva „SZTE 100 – Mozdulj ki!” néven hirdették meg a kihívást, melynek keretében legalább heti 100 percet kellett aktívan és dokumentáltan sportolni. Az egyéni és kari versenyek mellett egy közösen kitűzött célt is hirdettek, legalább 100 óra mozgást kellett ahhoz összegyűjteni a résztvevőknek közösen, hogy egy fát ültethessenek az SZTE Füvészkertben. Az eredetileg kitűzött célt messze túlszárnyalva több mint 100 napnyi sportolási időt gyűjtöttek össze az SZTE volt és jelenlegi polgárai. Emellett minden résztvevő kar számára egy-egy rózsatövet helyeztek el a megújult rózsakertben.


Az idei kihívásban 3 fő, összesen 4.389 percet gyűjtött össze az SZTE FOK számára, így az eredményüknek köszönhetően az SZTE Alma Mater támogatásával a Kar részére a képen látható „Stromboli” rózsafajtát fogadtuk örökbe.


SZTE_Rozsa


A Fogorvostudományi Kar nevében köszönjük hallgatóinknak a teljesítményt és a részvételt!


Karunk rózsáját megtekinthetik az érdeklődők az SZTE Füvészkertben (6726 Szeged, Lövölde út 42.), Rózsakert