nyito_kt

Közalkalmazotti Tanács választás: eredményes a jelölési forduló

A Szegedi Tudományegyetem Közalkalmazotti Szabályzata értelmében a Közalkalmazotti Tanács választás két fordulóból áll (jelölés és választás), amely keretében az egyetemen – öt év időtartamra – új 13 fős Közalkalmazotti Tanács kerül megválasztásra.

A hivatalos jelölések megtételére 2019. január 7. és 21. napjai közötti időszak állt rendelkezésre. Jelöltet állíthatott az Egyetemen képviselettel rendelkező szakszervezet saját tagjai közül illetve legalább 50 választásra jogosult munkavállaló, akik a jelölést aláírásukkal támogatták. A jelölőlapot jelöltenként kellett leadni.


A Választási Bizottság a jelölési fordulóban gondoskodott a jelölési forduló törvényes rendjének a betartásáról, ennek keretében

  • meghatározta a jelöltállítás módját és határidejét,
  • összegyűjtötte a jelöléseket és ellenőrizte a szakszervezetek és a munkavállalók általi jelöltállítás szabályszerűségét,
  • a jelöltek írásban nyilatkoztak a jelölés elfogadásáról továbbá az összeférhetetlenségi okok meglétének hiányáról,
  • a jelöltek nevének befogadása után, azonban a jelöltek névsorának nyilvánosságra hozatal előtt a Választási Bizottság tájékoztatta a jelölteket a KT munkájáról és a KT tagok kötelezettségeiről, a KT választás szabályairól, az érvénytelenség, illetve eredménytelenség esetén életbe lépő szabályokról.

A jelöltállítás eredményességének feltétele, ha az elfogadó nyilatkozatot tett jelöltek száma legalább annyi, mint a létrehozandó testület létszáma, azaz legalább 13 fő. Erre figyelemmel a Választási Bizottság megállapítja, hogy a 2019. évi Közalkalmazotti Tanács választás jelölési fordulója eredményesen zárult, az érvényes jelölést tett jelöltek névjegyzéke (14 fő) az alábbi:

 

Közalkalmazotti Tanács választás (jelölési forduló) végleges jelöltlista


1. Annus Gábor, FDSZ

2. Csorba Csilla, egyéni jelölt

3. Illésné Pál Erzsébet, egyéni jelölt

4. Dr. Ágoston Zsuzsanna, SZETESZ

5. Kosztáné Dr. Valicsek Erzsébet, SZETESZ

6. Dr. Magony Sándor, SZETESZ

7. Molnárné Oroszi Andrea, SZETESZ

8. Nagy Zoltán Péter, egyéni jelölt

9. ifj. Dr. Regdon Géza, SZETESZ

10. Rossu Balázs Roland, egyéni jelölt

11. Dr. Siska Andrea, SZETESZ

12. Dr. Szegesdi Ilona, SZETESZ

13. Terhes Anita, SZETESZ

14. Tóthné Dr. Pölös Anna, FDSZ

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *