11081030_1564154660501190_3713331348342280478_n1

Fulbright Ösztöndíj felhívás

A Fulbright Bizottság és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége rövid, öt-hat hetes szemináriumokat hirdet meg az Egyesült Államokban az amerikai társadalom, politikai berendezkedés, kultúra, történelem és más témák iránt érdeklődőknek.


- középiskolai tanárok,
- első- és másodéves egyetemi/főiskolai hallgatók és
- egyetemi/főiskolai oktatók, kutatók részére.

A szemináriumok időpontjai, jelentkezési feltételek, részletes témaleírások és pályázati adatlapok az alábbi linkeken találhatóak:

Középiskolai tanárok számára:

Fulbright Teaching Excellence and Achievement Program for Secondary School Educators:
Idén először Magyarországról is pályázhatnak a középiskolai tanárok a Fulbright TEA médiajártassági (Media Literacy track) programra. A résztvevők 2019 őszén vagy 2020 tavaszán utazhatnak az Egyesült Államokba, a hat hetes szakmai fejlesztési programok során egyetemi órákon vehetnek részt és amerikai középiskolákban is kipróbálhatják magukat.
Pályázati határidő: 2019. január 20.

Study of the U.S. Institutes for Secondary School Educators:
Öt hetes, tanulmányi utakkal egybekötött intenzív posztgraduális program középiskolai tanároknak.
A program célja, hogy elmélyítse a résztvevők tudását az USA társadalmáról, kultúrájáról, értékrendjéről és intézményeiről, ezáltal segítve az Egyesült Államokkal kapcsolatos tananyag kialakítását és az oktatás színvonalának emelését.
Pályázati határidő: 2019. január 2.

Egyetemi/főiskolai oktatók számára:

Study of the U.S. Institutes for Scholars:
Hat hetes, Tanulmányi utakkal egybekötött intenzív program egyetemi/főiskolai oktatók számára. A program célja, hogy elmélyítse a résztvevők tudását az USA társadalmáról, kultúrájáról, értékrendjéről és intézményeiről, ezáltal segítve az Egyesült Államokkal kapcsolatos tananyag kialakítását és az oktatás színvonalának emelését.
Pályázati határidő: 2019. január 22.

Első- és másodéves egyetemi, főiskolai hallgatók számára:

Study of the U.S. Institutes for Student Leaders - Youth, Education, and Closing the Skills Gap
Öt hetes, tanulmányi utakkal egybekötött intenzív program egyetemi/főiskolai hallgatók számára.
Pályázati határidő: 2019. január 22.

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • *
  március 25. 00:00 - 29. 00:00
 • *
  március 30.
  Egész napos
  -avagy kemény és lágyszövet menedzsment az implantológiában. Továbbképzés Szegeden - 2019.03.30. Jöjjön el, legyen részese egy színvonalas képzésnek, és vegye igénybe az extra kedvezményt! A tanfolyam árából 30.000 Ft levásárolható a Front-Dent teljes portfóliójából a képzést követő 3 hónapban! Előadó: Dr. Párkányi László, parodontológus szakorvos, egyetemi tanársegéd.
 • *
  április 17. 12:00 - 21. 08:00
  Idén is megrendezésre kerül a tavaszi szünetben a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi, Gyógyszerésztudományi és Fogorvostudományi Karok Hallgatói Önkormányzatainak közös tábora felvételizők számára. Velünk sikeresen készülhetsz az érettségire, mivel egyetemi oktatók a biológia érettségi kritikus területeit kiemelve, az aktuális követelményekhez igazítva biztosítanak intenzív felkészítést az előadások során. Továbbá Kémia és Fizika tantárgyból a szükséges elméleti tananyag mellett kiscsoportos foglalkozások keretei között a szóbeli vizsgára szükséges kísérletek gyakorlása is biztosított. Az elméleti és gyakorlati oktatás mellett a kikapcsolódásra is sor kerül és csapatépítő programokkal várunk titeket, ahol Szeged város nevezetességei mellett leendő évfolyamtársaitokkal is megismerkedhettek. Jelentkezés és további információk hamarosan!
 • *
  május 10. - 11.
  Egész napos
  A regisztráció 2019. január 7-én nyílik!
 • június 29.
  10:00 - 12:00