kep4

Amerikai Magyar Orvosszövetségi Konferencia 2018

A Szegedi Tudományegyetemről Prof Dr. Nagy Katalin, a Fogorvostudományi Kar egyetemi tanára is meghívást kapott az Amerikai Magyar Orvosszövetség (Hungarian Medical Association of America – HMAA) 50. jubileumi konferenciájára, amit hagyományosan a floridai Sarasota városában tartottak.

A Clevelandben alakult szervezet az Észak-Amerikában dolgozó magyar származású orvosok szakmai szövetsége, mely összekötő szerepet tölt be az Egyesült Államok és Magyarország között. Majdnem 20 éve szervez diákcsere programokat.


kep2


A rendezvényt Áder János köztársasági elnök nyitotta meg. Véleménye szerint az Amerikai Magyar Orvosszövetség együtt változott a történelemmel és ma már a hazai kormányzattal, a magyarországi egyetemekkel történő együttműködés a legfőbb feladata. Közös programok, kölcsönös képzések, magyar ösztöndíjasok az Egyesült Államokban, amerikai vendégek Magyarországon – fogalmazott az államfő.


medium_20181028_florida_13_beszed_56os_megemlekezes


Az ötnapos konferencián részt vett Dr. Szabó László Washingtonba akkreditált magyar nagykövet, az EMMI képviseletében Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár, Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya nemzetközi ügyekért felelős államtitkár, továbbá Farkas Bertalan űrhajós és Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok edző, volt szövetségi kapitány, akik külön workshopok alkalmával találkoztak a konferencia résztvevőivel. Az elmúlt években több mint 400 hallgató vehetett részt a Hallgatói Csereprogram keretében szervezett három hónapos amerikai gyakorlatokon, elsősorban a buffalói Dent Neurological Institute and Roswell Park Cancer Institute klinikáin. Ennek elismeréséül kapta Dr. Laszló Mechtler, a buffaloi Dent Institute neurológus professzora a kiemelkedő állami kitüntetést.


A HMAA vezetése a rendezvény alatt a szervezet aktuális projektjeiről és a mobilitási program fejlesztési lehetőségeiről is tanácskozott, valamint új vezetőségi tagokat választottak.


A találkozóval kapcsolatban Nagy Katalin Professzor Asszony nyilatkozta: „Igyekszünk mindent megtenni, hogy a következő években még több szegedi egyetemista vehessen részt a csereprogramban illetve a nyári balatonfüredi, és az őszi sarasotai konferencián.”


index

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • *
  május 5.
  08:00 - 23:59
  Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt és versenyezni vágyót a XXXVIII. SZTE EHÖK Nevezéses Horgászversenyre! Időpont: 2019. május 5. (vasárnap) Helyszín: Sándorfalva Nádastó Jelentkezni: szek@ehok.u-szeged.hu Tárgy: Horgászverseny Jelentkezési határidő: 2019.04.25. 16:00-ig. Az email tartalmazza a csapatnevet, kategóriát, a csapattagok nevét és pólóméretét, a csapatkapitányt és elérhetőségét (e-mail cím és az egyik csapattag telefonszáma) ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ -- Nevezési díj: 8000 Ft/csapat -- Fizetés helyszíne: TIK Ajándékbolt (6722 Szeged, Ady tér 10. földszint) -- Csapat létszám: 3+1 fő (szektoronként 1 fő / 1 bot + 1 kapitány aki a szervezőkkel tartja a kapcsolatot) ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Csak az első 25 csapat regisztrációját tudjuk elfogadni! 3 kategóriában lehet indulni a versenyen: ◯ Dolgozói ◯ Hallgatói ◯ Oktatói A verseny előreláthatóan 7:30-14:00-ig tart. Eredményhirdetés körülbelül 14:30-kor A verseny közben a szervezők meleg ennivalóval vendégelik meg a verseny résztvevőit, illetve minden résztvevő ajándékba kap egy horgászversenyes pólót. A legjobbnak bizonyuló csapat jutalomban részesül. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ A verseny időtartama körülbelül 6 óra. Versenyszabályok: A csapatverseny végeredménye a csapatok tagjai által fogott halak össztömege alapján alakul ki. Az egyéni verseny sorrendje (kategóriánként) a fogott halak össztömege alapján dől el. A verseny az országos általános horgászrend szerint folyik (három bot/csapat fenekező vagy úszós készséggel). A versenyen sem méret-, sem darabkorlátozás nincs. A kifogott halakat mindenki köteles életben tartani és a mérlegelés után a vízbe visszaereszteni. A versenyzők lehetőség szerint rendelkezzenek bottal, etető anyaggal, halkiemelővel, haltartóval, stb. A jelentkezőknek sok sikert kívánunk! SZTE EHÖK
 • *
  május 10. - 11.
  Egész napos
  A regisztráció 2019. január 7-én nyílik!
 • június 29.
  10:00 - 12:00