otdk

35.OTDK: hat tagozatból kettőben az SZTE hallgatói vitték el az első helyezést.

Az online formában megtartott 35. OTDK után, Szegeden személyesen is vendégül láthatták az Orvos- és Egészségtudományi Szekció tagozatainak első helyezettjeit a Hunguest Hotel Forrásban. A tavaszi online konferencia során elmaradt személyes találkozást, szakmai ismeretek megosztását is sikerült pótolni 2021. szeptember 2-án – áll az egyetem közleményében.

Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Dr. Fendler Judit. A Szegedi Tudományegyetem Kancellárja beszédében kiemelte, hogy az OTDK házigazdai szerepköre, az utóbbi időszakban megkezdett intézményfejlesztő tevékenységnek is köszönhető, melynek döntő többsége az egészségügyhöz kapcsolható szervezeti egységeket érinti. Az SZTE, a dél-alföldi régió első számú betegellátó központja is, így kötelessége a klinikáit folyamatosan megfeleltetni a legmodernebb szakmai elvárásoknak. Az egészségtudományi képzések a legnépszerűbbek közé tartoznak nemzetközi szinten is, így a hosszú távú sikeres fennmaradás érdekében rendkívül fontos, hogy az oktatási körülmények a lehető legvonzóbbak legyenek a hallgatók számára.


Prof. Dr. Rakonczay Zoltán, az OTDK Orvos- és Egészségtudományi Szekciójának ügyvezető elnöke elmondta, hogy egy igen színvonalas versenyt követhettünk végig. A hallgatók az Országos Tudományos Diákköri Tanács szervezésében egy prezentációs workshopon is részt vehettek a rendezvényt megelőzően, amely minden bizonnyal fejlesztette az ezirányú képességeiket. Az itt elsajátított tudást természetesen nemcsak az OTDK Plusz rendezvényen, hanem később is hasznosítani tudják majd a résztvevők. „Büszkék vagyunk arra, hogy a 6 tagozatból 2-ben az SZTE hallgatói vitték el az első helyezést, amivel a legeredményesebb egyetem lettünk. Bízunk abban, hogy a sikeresnek mondható találkozót a későbbiekben is meg fogják rendezni az OTDK-n első helyezést elért hallgatóknak” – zárta gondolatait Prof. Dr. Rakonczay Zoltán, az SZTE Általános Orvostudományi Kar, Kórélettani Intézet tanszékvezető egyetemi tanára.


A Fogorvostudományi Kar képviseletében Dr. Jakab András Gábor szekciójában I. helyezést ért el.

Témavezetője: Dr. Fráter Márk PhD, M.Sc.

A Fogorvostudományi Kar nevében ezúton is gratulálunk, és további sok sikert kívánunk munkájához!


OTDK_Plus

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *