kepkep

Orvoskari jubileumi diplomákat adtak át Szegeden

Két korábbi dékán és a Kaáli-intézet megalapítója is most vehette át jubileumi diplomáját.

A jubileumi, 25. Szent-Györgyi Napok rendezvénysorozat részeként pénteken a központi ünnepséget követően a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának jubileumi diplomaátadó ünnepségét is megtartották. Idén négyen kaptak vasdiplomát 65 évvel ezelőtti diplomázásuk emlékeként, 25-en gyémántdiplomát, amely a 60 éves jubileumot jelöli, és 85-en aranydiplomát az 50 éves évforduló tiszteletére.L33307381


L33307401


L33307411


L33307421


Lázár György, az orvoskar dékánja köszöntőjében kiemelte: az ünnepeltek évtizedekkel ezelőtt csodás hivatást választottak maguknak, amely ugyan sok lemondással jár, de remélhetőleg emiatt senki nem bánta meg akkori döntését. Személyes gondolatként megemlítette: a 60 éve végzett évfolyamról szülei révén sokat hallott. Több professzortársa mellett így most édesanyját is ő köszönthette. De pénteken vehette át jubileumi diplomáját két korábbi dékán, Lonovics János és Benedek György, illetve a Kaáli Intézet megalapítója, Kaáli Géza is.


Forrás: Délmagyar.hu

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 27.
  10:00 - 13:30
  Elméleti Orvostudomány: Dr. Buzás Krisztina, interdiszciplináris/elméleti orvostudományból PhD-val rendelkező tudományos főmunkatárs (SZTE FOK Orálbiológiai és Kísérletes Fogorvostudományi Tanszék)
 • *
  április 17. 12:00 - 21. 08:00
  Idén is megrendezésre kerül a tavaszi szünetben a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi, Gyógyszerésztudományi és Fogorvostudományi Karok Hallgatói Önkormányzatainak közös tábora felvételizők számára. Velünk sikeresen készülhetsz az érettségire, mivel egyetemi oktatók a biológia érettségi kritikus területeit kiemelve, az aktuális követelményekhez igazítva biztosítanak intenzív felkészítést az előadások során. Továbbá Kémia és Fizika tantárgyból a szükséges elméleti tananyag mellett kiscsoportos foglalkozások keretei között a szóbeli vizsgára szükséges kísérletek gyakorlása is biztosított. Az elméleti és gyakorlati oktatás mellett a kikapcsolódásra is sor kerül és csapatépítő programokkal várunk titeket, ahol Szeged város nevezetességei mellett leendő évfolyamtársaitokkal is megismerkedhettek. Jelentkezés és további információk hamarosan!
 • *
  május 10. - 11.
  Egész napos
  A regisztráció 2019. január 7-én nyílik!