Az egykori szegedi fogorvostanhallgató nyerte a Körmöczi-pályadíj II. helyezését!

A 2015–ben a Szegedi Fogorvostudományi Karon végzett Dr. Barrak Ibrahim Ádám egykori a Tudományos Diákköri Konferenciára készített pályamunkájával elnyerte a Körmöczi-pályadíj II. helyezését.

Dr. Barrak Ibrahim Ádám
Dr. Barrak Ibrahim Ádám


Az 1973-ban alapított díj célja, hogy azokat a fiatal kutatókat jutalmazza, akik kiemelkedő tudományos színvonalú közleményt jelentetnek meg a Magyar Fogorvosok Egyesülete folyóiratában, a Fogorvosi Szemlében.


Ebben az évben a bírálóbizottság javaslatára az elnökség a 2017. évben megjelent és a pályázati kiírás minden feltételének eleget tevő szerzőket díjazta a Fogorvosi Szemle első főszerkesztőjének emlékére alapított Körmöczi Zoltán pályázaton. A pályadíj három fokozatban volt elnyerhető. Az első fokozattal 200.000 Forint, a második fokozattal 150.000 Forint, míg a harmadik fokozattal 100.000 Forint járt.


Dr. Barrak Ibrahim Ádám, Dr. Urbán Edit*, Dr. Turzó Kinga és Dr. Stájer Anette a Streptococcus mutans kolonizácója különböző fluoridot tartalmazó profilaktikus szerek alkalmazása után titán felszínen – in vitro vizsgálatok című cikke a Fogorvosi Szemle 110. évfolyamának első számban jelent meg. A díjak átadására ünnepélyes keretek között, az MFE szegedi konferenciáján, 2018. május 11-én pénteken 14 órától kerül sor.



* Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézet

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *