veradas_2018_SZTE-FOK_kezdo

Ismét véradás a TIK-ben

A szegedi egyetem polgárai augusztus végén ismét csatlakozhatnak az önkéntes véradók táborához: augusztus 29-30-31-én 10 órától 13:45-ig adhatnak vért a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

A Szegedi Tudományegyetem elkötelezett a véradás mellett, ezért arra kéri az egyetemi polgárokat, hogy menjenek el vért adni! Egyetlen véradással három betegen segíthetünk, ugyanakkor a véradás a véradók egészségét is szolgálja. A kötelező tesztek elvégzése után megállapítják a vércsoportot és a HIV, a hepatitisz-B, a hepatitsz-C, valamint a szifilisz kimutatására is kiterjedő szűrővizsgálatokat végeznek. A bátor önkénteseket augusztus 29-én, 30-án és 31-én 10 órától 13:45-ig várják az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.


A véradáson részt vehet minden 18 év feletti egyetemi polgár, így a külföldi hallgatók is, amennyiben magyar TAJ- és lakcímkártyával jelentkeznek – ezt a kettőt fel kell mutatni véradáskor a személyigazolvánnyal vagy útlevéllel együtt.


Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Szegedi Tudományegyetem közös véradására időpontot foglalni az alábbi linkeken lehet:

augusztus 29.

augusztus 30.

augusztus 31.


Forrás: szte_info_logo_kicsi_60x40

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *