SZTE_Tavaszi_Allasborze_es_SZTE_Alma_Mater_Dij_atado_unnepseg

SZTE Tavaszi Állásbörze és SZTE Alma Mater Díj átadó ünnepség

Április 5-én ismét várja az SZTE Tavaszi Állásbörze az egyetem hallgatóit, diplomásait és minden olyan már szakmai tapasztalattal rendelkező érdeklődőt, aki tájékozódni szeretne a szegedi egyetem nyitott pozíciókat kínáló partnereiről.

A régió legnagyobb álláskeresési fórumán, több mint 70 kiállító, köztük regionális vállalkozások, az ország legnagyobb cégei, valamint munkaerő-közvetítők és tanácsadók várják az érdeklődőket. A látogatók közvetlenül a vállalatok szakembereitől informálódhatnak arról, hogy a munkaadók milyen elvárásokat támasztanak az álláskeresőkkel szemben.


Az SZTE Tavaszi Állásbörze 9:00 órakor kezdődő megnyitóján adják át az SZTE Alma Mater Díjat, amelyet a Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítél, amely az SZTE-vel szoros tudományos és/vagy szakmai kapcsolatot ápol, támogatja céljainak megvalósítását és kiemelt foglalkoztatója a Szegeden végzett hallgatóknak. A díjat Prof. Dr. Szabó Gábor rektor, Dr. Fendler Judit kancellár és Prof. Dr. Görög Márta az SZTE Alumni ügyekért felelős rektori megbízottja adják át.


A Szegedi Tudományegyetem több mint 8 ezer közalkalmazottjával – ezen belül 2200 oktatójával és kutatójával –valamint 21 ezer hallgatójával Magyarország egyik legnépszerűbb, nemzetközileg is magasan jegyzett felsőoktatási intézménye. Az SZTE a Quacquarelli Symonds (QS) 2018-ban nyilvánosságra hozott, a felsőoktatási intézmények tudományterületek szerinti toplistáján hat képzési területen is bekerült a legjobb 500 egyetem közé. Egyetemünk a UI Green Metric Ranking of World Universities toplistáján a világrangsorban a 88., a belvárosokban fekvő és működő intézmények közül világviszonylatban a 15., Magyarországon pedig a legzöldebb felsőoktatási intézmény. Az SZTE hallgatói 13 képzési területen tanulhatnak – egyes szakterületeken angol, német, francia nyelven is. Az egyetemen már több mint 3500 külföldi diák tanulhat 50 teljes idejű nemzetközi képzésben. Az intézmény kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenysége nemzetközi szinten is elismert. Az SZTE stratégiai kapcsolatot épített ki a K+F+I terület ipari szereplőivel, és a világ legmodernebb lézerközpontjával, az ELI-ALPS-szal. Magyarország egyik kiemelt oktatási, egészségügyi, tudományos, és innovációs műhelye az intézmény, pezsgő kulturális életével együtt a dél-alföldi régió és az ország egyik vezető kulturális, gazdasági és szellemi központja.

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *