SZTE_kozonsegdij_szavazas_2017

Borovics Tamás és Kárász Zénó érdemelték ki az SZTE színházi közönségdíját

Borovics Tamás és Kárász Zénó színművészek érdemelték ki a Szegedi Tudományegyetem közönségdíját a 2016-2017-es évadban.

Az elismerések átadásán a Szegedi Nemzeti Színház évadzáró társulati ülésén, 2017. május 26-án Tajti Gabriella, az SZTE Kulturális Irodájának vezetője felidézte: a közönségdíjról az egyetemi oktatók, dolgozók és a hallgatók szavazatai alapján döntenek. Az elismerést hagyományosan a prózai tagozat két művésze kapja.

Borovics
Borovics Tamás idén duplázott.

Az egyik díjazott, Borovics Tamás idén duplázott, hiszen 2015-2016-os évad után újra az egyetemi polgárok kedvence volt. Kárász Zénó az egész évadban végzett munkájáért érdemelte ki az elismerést - mondta Tajti Gabriella, aki ezek közül a Néró színmű címszerepét emelte ki.

Karasz
Kárász Zénó

Az évadzárón átadták a város és a színház szakmai elismeréseit is.

A Vaszy Viktor-díjat a társulat szavazatai alapján Cseh Antal operaénekes, a Makó Lajos-díjat a prózai társulat döntése értelmében Rédei Roland színművész, az Imre Zoltán-díjat Hortobágyi Brigitta táncművész, az énekkari nívódíjat Somogyvári Tímea Zita énekművész, a Varga Mátyás-díjat Udvardi Tibor kapta. A Szegedi Tudományegyetem közönségdíját Borovics Tamás és Kárász Zénó színművész érdemelte ki. A Szegedi Operabarátok Egyesületének tagjai az évad énekesének László Boldizsárt, az évad opera-énekesnőjének Kónya Krisztinát, az évad ifjú énekesének Kiss Andrást választották.

Forrás: szte_info_logo_kicsi_60x40




Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *