sarkanyhajozas
fotó: Kipper György

Universitas Regatta 2017

A verseny célja: A Szegedi Tudományegyetem hallgatói és oktatói számára, a Tisza, „Szeged főutcája” által kínált lehetőségeket ideálisan kihasználva, kajak-kenu, evezős, sárkányhajó, vitorlás sportágakban biztosítsunk sportolási lehetőséget új egyetemi rekordok felállítására. Környezetünk minél kifinomultabb megismerésével és saját teljesítményünk fokozásával minél rövidebb futamidőt érjünk el.

A verseny nyílt: bárki résztvehet a nevezési feltételek betartásával. A csapatok a nők és férfiak, valamint a hallgatók és oktatók bármely kombinációjában nevezhetnek.


A regatta díjazása: A 2017-es szezon végére kialakult tabella alapján a sárkányhajós csapatoknak:


1. helyezett 30000 Ft

2. helyezett 20000 Ft

3. helyezett 10000 Ft


A rekord kísérlet helyszíne: A Tisza 173 fkm - 177 fkm -ig terjedő Szegedi szakasza.


A rajt és cél helye: Szegedi Vitorlás Kikötő GPS N46 15.228 E20 09.528.


A verseny időpontja: Nevezés után a rajtidőpontok a csapatok által célszerűen választott napon a jelentkezés sorrendjében, 08:00 – 18:00 óra között választhatók.


Nevezési határidő: Legkésőbb a tervezett rajtidőpont előtt 24:00 órával. ( A rajtidőpont célszerű besorolása érdekében minél hamarabb ) A nevezés napján, ismételt külön nevezés alapján több futam is teljesíthető.


A futamidő dokumentálása: A versenyzőnél levő GPS navigációs eszközzel, történik, mely másodpercenként rögzíti a megtett útvonal adatait.

A teljesítéskor rögzíteni kell a sportág, sporteszköz és a meteorológiai környezet jellemző adatait is.

A rajthelyen, indulás előtt, minden résztvevő a szakszerű eligazítást és információt megkapja.


Rajt és célvonal: A Vitorlás Kikötő bejáró hídjának 10 m hosszan meghosszabbított vonala. A célba érkezés ugyanezen a vonalon kell történjen. A balpartról történő rajtolás esetén is – az egyenlő pályahossz érdekében –egy helyen a jobbpartot is legalább 10 m-re meg kell közelíteni..


Futamidő: A teljes kör megtételéhez szükséges össz idő.


A regattára bármilyen vízi sporteszközzel lehet nevezni. Azoknak akik nem rendelkeznek saját sporteszközzel az ismert egyetemi sárkányhajó, párevezősök, K2 és C4 hajókon túl, a jelentkezés sorrendjében kölcsönzési lehetőséget biztosítunk. A kiírás és az eddigi teljesítésekről részletes információk a www.autoinfo.hu/rekord oldalon találhatók az interneten. A tervezett rajtidőpontok, valamint az újonnan teljesített futamok adatai is itt kerülnek közzétételre.


SZERVEZZ SAJÁT CSAPATOT ÉS NEVEZZ AZ UNIVERSITAS REGATTÁRA !


Küldd el a meghívót ismerőseidnek, kollégáidnak, akikkel szeretnél egy hajóban evezni, sárkányhajózni, vitorlázni!

Nevezés:

A kitöltött nevezési lapot kérjük E-mailben a kipper.gyorgy@gmail.com címre elküldeni, és a rajt előtt a nevezők által aláírt egy eredeti példányt leadni.


A kikötőben piknikre, vagy más csapatépítő tréningre is biztosítunk lehetőséget.

További részletes információk:

www.autoinfo.hu/rekord

Kipper György

+36 30 978-6313

kipper.gyorgy@gmail.com


A nevezési lap ide kattintva letölthető (doc)




Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *