FOK_kdzs_7976_SZTE-FOK_kezdo

Új épület a fogorvos-képzésnek

Uniós pénzből fejleszti egészségtudományi képzéseit az SZTE. A magasabb színvonalú képzésekhez szükséges épületek kialakítására majdnem 7 milliárd forintot költ a szegedi egyetem. A tervek szerint 2020-ra a Fogorvostudományi Kar átveheti új bázisát a Vasas Szent Péter utcában.

Mint a jogi kar felújítását ismertető sajtótájékoztatón Fendler Judit kancellár elmondta, az egyetem összesen 6,9 milliárd forintot költ az egészségtudományi képzések fejlesztéséhez szükséges épületek rendbehozatalára.


A Fogorvostudományi Kar számára a Vasas Szent Péter utcai rendelőintézet épületét alakítják át, ahol a mostaninál több hely, 3500 négyzetméternyi terület lesz új tetőtér beépítésével. Minderre már megvan a pénz.


A rendelőintézetből az év végén elköltöznek a ma még ott működő gyógyászati egységek, azután megkezdődhet a ház felújítása. A tervek szerint 2020-ban költözik oda a Fogorvostudományi Kar.


A Vasas Szent Péter utcai, ma már igen rossz állapotú rendelőintézet a 2007-es szegedi egészségügyi átszervezés után önkormányzati tulajdonban maradt, a vagyonkezelője pedig az egyetem. A felújításhoz a tulajdonos belegyezése is kell, ezt a város közgyűlése már korábban megadta.


Részletek a videóban.


 

szegedtv-logo-footer 2017. július 27.




Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *