Munkavédelmi képviselő választás 2017

A munkavédelmi törvény biztosítja, hogy a munkavállalók az egészségüket nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzéssel összefüggő jogaik és érdekeik képviseletére jogosultak maguk közül képviselőket választani. Törvényi előírás szerint egyetemünkön is meg kell tartanunk a munkavédelmi képviselők megválasztását.

A munkavédelmi képviselő választás jelöltállítási határidejét a VÁB 2017. február 16. (csütörtök), 12 óráig meghosszabbította.



    A munkavédelmi képviselő választás kapcsán a törvény előírja, hogy a Választási Bizottság a választások (2017. március 21-22-23.) előtt legalább ötven nappal tegye közzé a választásra jogosult - az SZTE-vel közalkalmazotti viszonyban álló - munkavállalók listáját.

     

    A munkavállalók e lista alapján tudják ellenőrizni, hogy jogosultak- e részt venni a választásban.

     

    A lista elhelyezésre került az SZTE honlapján, kinyomtatott formában pedig a Közalkalmazotti Tanács irodájában (6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 103.).

     

    Amennyiben valamely munkavállaló azt észleli, hogy bár közalkalmazotti viszonyban áll az SZTE-vel, de neve nem szerepel a listán, akkor az Igazgatásszervezési Szolgáltatási Központ Humánpolitikai Szolgáltató Irodájától beszerzett igazolás birtokában - a Közalkalmazotti Tanács irodájában - felvetetheti magát a választói névjegyzékbe.








    Rendezvénynaptár

    Rendezvénynaptár *