kutatok_ejszakaja_2017_SZTE-FOK_kezdo

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!

A tudomány és a felfedezések szerelmesei már jól tudják, hogy mit jelent szeptember utolsó péntekje: mindig ezen a napon tartják meg a Kutatók Éjszakáját. Idén ez a dátum szeptember 29.

Miről is szól ez a nap?


Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón,egy vulkán tetején vagy akár egy fogorvosi rendelőben.

 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 29-én délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget.


A látogatók mobil applikáció segítségével tervezhetik meg estéjüket. Az SZTE Kutatók Éjszakája mobil app 4.4-nél magasabb verziószámú Android rendszerekre tölthető le ingyenesen a Google Play áruházból. A programok alapvető információi mellett (leírások, időpontok, helyszín, előadók) az alkalmazás lehetőséget nyújt az érdekesnek talált előadások külön listába való rögzítésére is. A térkép segítségével a rendezvény helyszínei és az ahhoz tartozó programok tekinthetők át, a kereső funkció pedig még könnyebbé teszi a böngészést. Nézzék meg és használják!

Bővebben az appról szóló cikkünkben olvashatnak.


Ezen a pénteken Karunk az alábbi progmokkal várja az érdeklődőket:


 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat,
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és
  • érezze nagyon jól magát szeptember 29-én, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN!

A látogatók számára minden program ingyenes. Várjuk Önt is a programokon!



Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *