Kiemelt_BP_20160927

SZTE diplomásokat toboroz 2017 elejétől a BP szegedi üzleti szolgáltatóközpontja

2017 közepén kezdi meg működését a British Petrol (BP) szegedi üzleti szolgáltatóközpontja, amely a diplomások toborzását 2017 elején indítja – közölte az olajipari cég globális üzleti szolgáltatások és IT&S területének operatív igazgatója. A nemzetközi cég az SZTE Állásbörzén várja az első érdeklődőket.

8 milliárd forintos beruházással hozza létre a British Petrol (BP) szegedi üzleti szolgáltatóközpontját. A Szegeden befektetett tőke nagy részét információtechnológiára és alkalmazottainak képzésére fordítja a nemzetközi óriásvállalat, amely jelentős mértékben támaszkodik a Szegedi Tudományegyetemmel formálódó együttműködésre – derült ki a British Petrol vezetői – köztük az olajipari cég globális üzleti szolgáltatások és IT&S területének operatív igazgatója, Richard Hookway és Szeged alpolgármestere, Nagy Sándor 2016. szeptember 27-i közös sajtótájékoztatóján.


BP_Szeged_20160927

 

  Szeged gazdaságát élénkíti a brit cég

Pénzügyi és számviteli szolgáltatásokat nyújt majd a BP Európában működő részlegeinek az óriásvállalat Szegeden létrehozandó központja. A BP szegedi üzleti szolgálatóközpontjában a BP európai egységeinek például adó- és járulékelszámolásokat készít, vagy éppen arról gondoskodik, hogy ügyfelei a BP-termékeket megfelelő időben és mennyiségben kapják meg. Sőt: a BP működéséhez szükséges áruk és szolgáltatások egy részének beszerzését is Szegedről intézik majd.

 

– Az 500 új munkahely nemcsak önmagában értékes. Mert az alkalmazottak jövedelme növeli Szeged gazdaságát – fogalmazott Richard Hookway. Szerinte a BP beruházása további tudásközpontú vállalkozásokat vonzhat Szegedre. – Azt mondják, Szeged a napfény városa, mert sokszor verőfényes idő van. Bízom benne, hogy ez a mostani bejelentés nemcsak "napsütéses", hanem átvitt értelemben is még fényesebbé teszi ezt a várost – zárta mondandóját Richard Hookway.

 

 

  Az új cég az SZTE diplomásaira támaszkodik

A Szegedi Tudományegyetemmel és helyi vállalkozásokkal összefogva egy éve indult el az SSC Szeged projekt azzal a céllal, hogy segítse üzleti szolgáltatóközpontok Szegedre telepítését – emlékeztetett Nagy Sándor. Szeged fejlesztési alpolgármestere elárulta: a város frekventált épületeket ad át ideiglenesen a BP működésének indításához.

 

A BP szegedi üzleti szolgáltatóközpontja első, diplomás munkatársainak toborzását 2017 elején elkezdi, saját irodaháza 2017 közepén épül fel, ott a jövő év végére már 200 munkatársat szeretne foglalkoztatni. A következő 4 évben 500 fősre bővül a BP szegedi üzleti szolgáltatóközpontja.

 

– Az SZTE jelenléte, az itteni minőségi bölcsész és közgazdasági képzés döntő momentum volt abban, hogy Szegedre települt a BP szolgáltatóközpontja. Itt lesznek olyan pozíciók, ahol a nyelvtudás a fontosabb, s az adott szakmára kiképzik a fiatalt, míg a más munkakörökben az a lényeg, hogy megbízható pénzügyi vagy számviteli ismeretekkel rendelkezik a diplomás – válaszolt kérdésünkre Nagy Sándor. A szegedi alpolgármester hangsúlyozta: a BP az SZTE közgazdasági és bölcsész képzéseire támaszkodva a gazdaság új ágazatát hozza Szegedre.

 

Az SZTE Állásbörzén mutatkozik be először a BP

Először a Szegedi Tudományegyetem Állásbörzéjén, 2016. szeptember 28-án, egész napos programmal mutatkozik be a BP az egyetemistáknak és a diplomás álláskeresőknek. Így például a BP job-box-aiban, fél-fél órában, egy-egy egyetemi hallgató interaktív módon kipróbálhatja a cég által kínált pozíciókat, a BP munkatársainak segítségével. A délután kezdődő kerekasztal-beszélgetéseken pedig kiderül, mit is jelent az SSC-képzés, az az új szak, amelyet az SZTE Gazdaságtudományi Kar kínál a fiataloknak.


BP_Szeged2_20160927

 

– Kik keressék a British Petrol standját az SZTE Állásbörzén? – fordultunk Richard Hookway-hoz. Az olajipari cég globális üzleti szolgáltatások és IT&S területének operatív igazgatója a szegedi városházán 2016. szeptember 27-én tartott sajtótájékoztatót követően elmondta: olyan diákokat várnak, akik egy nagy, nemzetközi cégnél szeretnének dolgozni. Olyan egyetemisták érdeklődésére számítanak, akik jó nyelvtudással rendelkeznek. Olyan fiataloknak mutatják be a BP által kínált lehetőségeket, akiket érdekel a gazdaság működése, a pénzügy, a HR és a könyvelés, vagyis akik értik, mi a gazdaság.

 

– Milyen nyelvtudású diplomásokat tudnak foglalkoztatni? – kérdeztük Richard Hookway-t.

– Egész Európát le szeretnénk fedni, a munkatársaink tudása révén az angol mellett minden nációt, nyelvcsoportot el szeretnénk érni a szlávtól – például az orosztól – kezdve a germánon – például a norvégon - át a neolatin nyelveket – például az olaszt – beszélőkig. A budapesti irodánkban dolgozó munkatársaink jelenleg 13 nyelvet használnak.

 

– Az SSC szektorban hasznos képzésen és a diplomások számára kínált munkahelyeken kívül milyen területeken terveznek együttműködést a Szegedi Tudományegyetemmel?

– Úgy gondolom, hogy a Szegedi Tudományegyetem és a British Petrol közösen tudja egymást segíteni. Mi mély kapcsolat kialakítására törekszünk. Az SZTE Gazdaságtudományi Karán velünk, a British Petrollal együttműködve indul az SSC-képzés. De ezen túl az egyetemmel az együttműködés újabb útjait is felfedezhetjük. Teljes mértékben szeretnénk Szeged közösségének része lenni!

 

SZTEinfo – Újszászi Ilona

Fotók: Lékó Tamás / Cafe PR



Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *